2018-12-05 09:42:29
Φωτογραφία για Πώς θα ντύσουμε σωστά το παιδί μας όταν έχει κρύο;
Ποιο είναι αλήθεια το ιδανικό ντύσιμο για τα μικρά παιδιά όταν έξω κάνει κρύο;

Να τα ντύνουμε βαριά; Είναι σωστό; Αν τα ντύνουμε ελαφρύτερα, μήπως αυξάνεται ο κίνδυνος να αρρωστήσουν; Πώς πρέπει να ντύνουμε ένα παιδί όταν έξω κάνει κρύο;

Τα παιδιά πάνε σχολείο, βγαίνουν έξω, παίζουν, ιδρώνουν, ξαναμπαίνουν μετά κάπου ζεστά. Οι γονείς οφείλουν να ξέρουν πώς πρέπει να ντύνουν τα παιδιά τους σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, γιατί το κρύωμα και οι ασθένειες καραδοκούν.

Οι γονείς λοιπόν αναρωτιούνται (ειδικά οι νέοι γονείς) «πώς να ντύσω το παιδί μου όταν έχει κρύο; Να το ντύσω βαριά; Αν το ντύσω σαν... κρεμμύδι, θα το προστατεύσω ή θα ιδρώνει και θα αρρωστήσει;».

Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ντύνετε τα παιδιά σας, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP):

Ο πρώτος κανόνας που αναφέρουν είναι το απλό +1. Δηλαδή, από όσα ρούχα βάλουν οι μεγάλοι, τα παιδιά θα πρέπει να φορέσουν +1 ακόμη.


Τα λίγα και βαριά ρούχα δεν προστατεύουν από το κρύο, όσο τα πολλά και ελαφριά. Η θερμότητα φεύγει πιο εύκολα από ένα χοντρό ρούχο, για παράδειγμα, ενώ τα πολλά και ελαφριά δημιουργούν στρώματα μόνωσης που απαγορεύουν στη θερμότητα από το σώμα να χαθεί.

Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω μπορείτε να φορέσετε στο παιδί ένα ή δυο (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) φανελάκια ή κοντομάνικα και από πάνω ένα μπλουζάκι ή το πουλοβεράκι του και μετά το μπουφάν του.

Φυσικά προστατεύουμε πάντα τα άκρα του. Φροντίζουμε να φοράει ζεστές χοντρές κάλτσες και γάντια στα χέρια του για να μην κρυώνουν. Επίσης, το κασκόλ και το σκουφί είναι απαραίτητα για να προστατεύει και τα αυτιά του.

Δεν είναι απαγορευτικό να βγάζετε το παιδί σας έξω με το κρύο αρκεί να το έχετε ντύσει με «έξυπνο» τρόπο και όχι με... 10 μπλούζες χοντρές και 2 παντελόνια. Εξάλλου οι παιδίατροι συμφωνούν ότι τις μέρες που κάνει κρύο, τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν, όταν είναι συνέχεια σε κλειστούς χώρους, παρά αν βγουν και λίγο έξω, αρκεί όπως είπαμε να έχουν ντυθεί με σωστό τρόπο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι οι ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από το δριμύ ψύχος. Ειδικά τα πολύ μικρά παιδιά που είναι κάτω των 2 ετών, δεν πρέπει να κάθονται επί μακρόν και να εκτίθενται στο κρύο αφού δεν έχει τελειοποιηθεί το θερμορυθμιστικό σύστημα του οργανισμού τους και το λίπος στο κορμί τους δεν είναι αρκετό.

Πηγές: aap.org, iatropedia.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ