2018-12-24 07:21:57
Φωτογραφία για Μεταστέγαση Υπηρεσιών εις βάρος πολιτών και εργαζομένων - Του Κωνσταντίνου Γαβρή
Όπως είναι γνωστό από μέρες υπήρξαν διαταγές για την άμεση μεταστέγαση διαφόρων Υπηρεσιών, μέσα σε αυτά και των Υπηρεσιών του Α.Τ. & Τ.Α. Ελληνικού με αυτές του Α.Τ & Τ.Α. Αργυρούπολης. Με νεότερη διαταγή ορίσθηκε η ημερομηνία συγχωνεύσεων παρά τις επισημάνσεις για τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται.

     Υπενθυμίζουμε αναλυτικότερα με παράδειγμα το Τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης, για ποιους λόγους κρίνεται αδύνατη η συστέγαση του με το Τ.Α. Ελληνικού στο κτίριο του πρώτου.

    Στο υπάρχον κτίριο οι χώρος που διατίθεται ήδη για την υποδοχή των πολιτών, προσαγόμενων, συλληφθέντων, κρατουμένων και γραφείο Αξιωματικού Υπηρεσίας, είναι ενιαίος και στον ίδιο όροφο με την κατοικία του ιδιοκτήτη του οικήματος. Αν λοιπόν βρίσκονται στον ίδιο χώρο όλοι οι προαναφερόμενοι ταυτόχρονα δημιουργείται πληθώρα επικίνδυνων καταστάσεων που αφορούν τόσο την ασφάλεια των πολιτών και εργαζομένων όσο και από δυσλειτουργίες στα πλαίσια υπηρεσιακών ενεργειών
. Επίσης δημιουργούνται κίνδυνοι που αφορούν υγειονομικά θέματα καθώς δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο πολίτες με προσαγόμενους που είναι πιθανόν ναρκομανείς ή άτομα με πιθανόν μολυσματικές ασθένειες. Αφού λοιπόν τοποθετηθούν και τα υλικά της μεταφερόμενης Υπηρεσίας, γίνεται αντιληπτό ότι ο χώρος αυτός μικραίνει επικίνδυνα.

    Οι υπάρχοντες χώροι είναι ήδη υπερκαλυμμένοι από τον εξοπλισμό και το αρχείο της υπάρχουσας Υπηρεσίας και ήδη αρκετό από αυτό έχει τοποθετηθεί στους εξωτερικούς χώρους οπότε και χώροι που θα χρησιμοποιηθούν καθ'υπέρβαση θα δημιουργήσουν πιθανούς κινδύνους και σε υγειονομικό επίπεδο εξαιτίας απουσίας εξαερισμού και καθαρισμού των χώρων.

     Τέλος αναφέρεται πώς οι εγκαταστάσεις είναι ανεπαρκείς έναντι πολιτών και προσωπικού καθώς βρίσκεται σε οίκημα 50ετίας περίπου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πως συχνά δημιουργείται πρόβλημα με τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, ηλικιωμένων και ατόμων ΑμεΑ αφού δεν διαθέτει ανελκυστήρα, και το προσωπικό να κατεβαίνει έξωθεν Υπηρεσίας για την εξυπηρέτησή τους.

Παρόμοια προβλήματα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το Τμήμα Τάξης όπου σημειωτέον εκεί βρίσκονται και τα κρατητήρια της Υπηρεσίας.

     Κατόπιν των ανωτέρω και για την αποφυγή οποιασδήποτε δημιουργίας οποιουδήποτε προβλήματος, δυσλειτουργίας ή πρόκλησης δυσμενών σχολίων των πολιτών για το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει διάλογος με τους αρμοδίους εμπλεκόμενους φορείς και συνένωση στην αναβολή της εν λόγω μεταστέγασης μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών που γίνονται στο παραχωρηθέν από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης οίκημα.

 

Γιαβρής Κωνσταντίνος

Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής Ε.Α.Υ.Ν/Α. Αττικής

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ