2019-01-07 09:28:32
Φωτογραφία για Με ένα περιπολικό και δύο ταχύπλοα σκάφη ενισχύεται το Λιμενικό
ΜΕ ΑΚΟΜΗ ένα παρά­κτιο περιπολικό σκάφος, παρόμοιο με το «Γαύδος» που εμβόλισαν οι Τούρ­κοι στα Ίμια τον Φεβρουά­ριο του 2018, και δύο ταχύ­πλοα σκάφη θα ενισχυθεί σύντομα το Λιμενικό Σώ­μα. Τα σκάφη θα αποκτη­θούν με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ριχθούν στη μάχη της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και της επιτήρησης στο Αι­γαίο, αναλαμβάνοντας σύ­ντομα αποστολές στο πλαί­σιο της Frontex.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, κατόπιν της θετικής αξιολόγησης των προτάσεων που υπέ­βαλε η Υπηρεσία Ολοκλη­ρωμένης Θαλάσσιας Επι­τήρησης, στο πλαίσιο τα εκδήλωσα ενδιαφέροντος για την Ειδική Δρά­ση «Εξοπλισμός Οργανι­σμού Frontex», η Ευρωπα­ϊκή Επιτροπή αποφάσισε τη συγχρηματοδότηση σε ποσοστό 90% ενός επιπλέ­ον παράκτιου περιπολικού πλοίου άνω των 30 μέτρων, αξίας 15.000.000 ευρώ, και ακόμα δύο ταχύπλοων πε­ριπολικών σκαφών 16-19,5 μέτρων, συνολικής αξίας 5.200.000 ευρώ.


Για την ταχύτερη από­κτηση των σκαφών και την ανάγκη ομοιομορφία του στόλου, ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη δυ­νατή ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του Λ.Σ., είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων η ένταξη αυ­τών σε υφιστάμενες διαγωνιστικές διαδικασίες. Ως εκ τούτου, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα ασκή­σει το εναπομείναν δικαί­ωμα προαίρεσης που προβλέπεται σε παλαιότερη διακήρυξη για την προμήθεια 2+2 παράκτιων περιπολι­κών πλοίων μεγαλύτερων των 30 μέτρων, τα αποτελέ­σματα της οποίας ήδη κατακυρώθηκαν για 3+1 περιπο­λικά πλοία και αναμένεται η υπογραφή τα σχετικής σύμβασης.

Αντίστοιχα, θα ασκη­θούν δύο από τα πέντε δι­καιώματα προαίρεσης που έχουν προβλεφθεί στην επικείμενη διακήρυξη για την προμήθεια 13+5 ταχύ­πλοων περιπολικών σκα­φών 16-19,5 μέτρων, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) και το TEA, οι τεχνικές προδιαγραφές των οποίων είχαν τεθεί σε επαναλη­πτική δημόσια διαβούλευση έως την 1η Νοεμβρίου του 2018.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της ειδικής δράσης «Εξοπλισμός Οργανισμού Frontex», το Λ.Σ. πρόκει­ται να αποκτήσει συνολι­κά τέσσερα παράκτια πε­ριπολικά πλοία άνω των 30 μέτρων, πέντε ταχύπλοα περιπολικά σκάφη 16-19,5 μέτρων και ένα βαν επιτήρησης, εξοπλισμένο με θερ­μική κάμερα και ραντάρ, συνολικού προϋπολογι­σμού 73.600.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 66.240.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τον λόγο αυτό τα εν λό­γω επιχειρησιακά μέσα θα διατίθενται υποχρεωτικά για τουλάχιστον τέσσερα μήνες ετησίως σε μεικτές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας, τις οποίες συντονίζει η Frontex.

(ΚΥΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-05/01/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr] - ΦΩΤΟ: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

\

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιτέλους συντήρηση των ΝΗ-90!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιτέλους συντήρηση των ΝΗ-90!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ