2019-01-13 12:57:11
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Πάμε άμεσα σε διαδικασία ανανέωσης της εμπιστοσύνης
Επί τέσσερα χρόνια είχα έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Π. Καμμένο. Είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και ήταν γνωστές οι ιδεολογικές διαφορές με τον Πάνο Καμμένο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο συνέχισε τα τέσσερα αυτά χρόνια με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά και σημαντικά. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων, να επαναφέρουμε την κανονικότητα και να στηρίξουμε τους αδύναμους. Καταφέραμε να κινηθούμε για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της προστασία της δικαιοσύνης. Για όσα πετύχαμε θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη σημαντική συμβολή του σε όλη την προσπάθεια. Ζήτησα από τον Π. Καμμένο και από όλους καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό.

Σήμερα μου δήλωσε ότι παραιτείται από Υπ
. Άμυνας, καθώς και ότι θα ζητήσει το ίδιο και από τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ. Έκανα δεκτή την παραίτηση του Υπ. Άμυνας, όπως θα κάνω δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπ’ όψην μου. Έχω καταστήσει σαφές ότι βασική μου επιδίωξη μετά την έξοδο από τα Μνημόνια είναι να αποκατασταθεί η σχέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα, να ξανακερδίσουμε τον ηγετικό μας ρόλο στα Βαλκάνια και να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Είναι εθνικός στόχος και έχω διαμηνύσει ότι μπροστά σε αυτό τον εθνικό στόχο δεν πρόκειται να κάνω πίσω, δεν πρόκειται να δειλιάσω, να πρόκειται να υπολογίσω πολιτικό κόστος.

Όπως είπε νέος Υπουργός Άμυνας θα είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ο Ναύαρχος Β. Αποστολάκης. Είναι σαφές μήνυμα ότι δεν θα διακινδυνεύσω ούτε ένα λεπτό για την ασφάλεια της χώρας. Είναι σαφές, συνέχισε, ότι όπως πορεύτηκα τέσσερα χρόνια θα πορευτώ και τώρα. Το Σύνταγμα μου δίνει δυνατότητα να αφήσω ασαφές αν υπάρχει πλειοψηφία για να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που επιτελούμε. Το έργο δεν είναι ασήμαντο, υπάρχουν προκλήσεις, την πλήρη αποκατάσταση της κανονικότητας, τη στήριξη της κοινωνίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την στήριξη της Α’ κατοικίας, την διευκόλυνση όσων έχουν οφειλές και βάρη, κρίσιμα νομοθετήματα. Έχουμε μπροστά και μεγάλες θεσμικές τομές όπως την Συνταγματική Αναθεώρηση που πρέπει να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ο άθλιος νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Έχουμε τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους.

Το Σύνταγμα συνέχισε μου δίνει την δυνατότητα να βρίσκω ad hoc πλειοψηφίες και αυτές είμαι πεπεισμένος ότι θα τις εύρισκα. Όμως επαναλαμβάνω δεν πορεύτηκα ποτέ εκ του ασφαλούς, δεν δειλιάζω σε αυτό που είναι εθνικά υπεύθυνο. Έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής και πάμε άμεσα σε ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μου για να προχωρήσουμε στις κρίσιμες επιλογές και προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία. Ο καθένας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες απέναντι στον τόπο. Πρώτος εγώ αλλά και κάθε μέλος του κοινοβουλίου. Όπως είπε ούτε το 2015 προχώρησε με ασαφή πλειοψηφία. Αυτό θα κάνω και τώρα. 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ