2019-01-15 12:18:01
Φωτογραφία για Τα πιο απίστευτα μυστικά όπλα στον κόσμο
Η τεχνολογία σχετικά με τα αμυντικά όπλα συνεχίζει να προχωρά με απίστευτους ρυθμούς.

Εάν κάποιος συγκρίνει τα όπλα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου με τα σημερινά, θα δει μια απίστευτη εξέλιξη. Από drones στον ουρανό και drone tanks εξοπλισμένα με απίστευτα όπλα μέχρι μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύονται από αερομεταφορείς στον ουρανό!

Δείτε παρακάτω τα πιο απίστευτα μυστικά όπλα στον κόσμο

Η ρωσική αποκάλυψη των Τσουνάμι της Τοσκάνης 'Poseidon'

Μπορεί να έχετε ακούσει για το νέο όπλο της Ρωσίας που ονομάστηκε "Status-6" ή KANYON. Κάποτε θεωρήθηκε ότι το όπλο ήταν μια φάρσα μέχρι οι ερευνητές να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη του συστήματος που ξεκίνησε το 2008.

Τα αεροσκάφη που επαναφορτίζονται από λέιζερ θα μπορούσαν να πετούν για πάντα

Ο οργανισμός Defense Advanced Research Projects έχει αναπτύξει ένα μηχάνημα με ηλιακούς συλλέκτες που είναι ενσωματωμένοι στα φτερά και στις μπαταρίες της ατράκτου. Οι μπαταρίες παρέχουν την ενέργεια, αλλά καθώς ξεκινούν να τελειώνουν, οι χειριστές φωτοβολίδων στοχεύουν μια ακτίνα λέιζερ στους ηλιακούς συλλέκτες που επαναφορτίζουν τις μπαταρίες.


Κβαντικό ραντάρ, Κίνα

Κινεζική εταιρεία οπλικών συστημάτων ανέπτυξε το πρώτο «κβαντικό ραντάρ», μια τεχνολογία που μπορεί θεωρητικά να εντοπίζει ακόμα και «αόρατα» αεροσκάφη stealth.

Η ιδέα του κβαντικού ραντάρ βασίζεται στο παράξενο φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής, στην οποία δύο φωτόνια ή άλλα υποατομικά σωματίδια μπορούν να βρίσκονται σε άρρηκτη σχέση όσο κι αν απέχουν μεταξύ τους: οποιαδήποτε αλλαγή στις κβαντικές ιδιότητες του ενός σωματιδίου μεταβάλλουν ακαριαία την κατάσταση του άλλου σωματιδίου.

Project Thor

Αν και αυτό το έργο έχει κάποιο περιορισμό με την τρέχουσα τεχνολογία, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα στο «τραπέζι».

Το «Project Thor» ή (το μεταγενέστερο) «Rods of God» ήταν ιδέα του μηχανικού της Boeing Jerry Pournelle την δεκαετία του '50, και πρότεινε τη τοποθέτηση ράβδων μήκους 7 μέτρων, κατασκευασμένων από βολφράμιο (χωρίς εκρηκτικά), σε τροχιακό υψόμετρο. Το σχέδιο προέβλεπε τη χρήση δυο δορυφόρων, ενός για επικοινωνία, στόχευση και έλεγχο και ενός με άγνωστο αριθμό ράβδων. Η εξαπόλυσή τους από ύψος εκατοντάδων χιλιομέτρων, θα τους προσέδιδε κινητική ενέργεια που κατά τη πρόσκρουση στη Γη, θα ισοδυναμούσε με την ισχύ ενός μικρού τακτικού πυρηνικού όπλου (χωρίς τη διασπορά ραδιενεργών υλικών). Οι ράβδοι βολφραμίου θα μπορούσαν να επιτύχουν ταχύτητα δεκαπλάσια αυτής του ήχου και διατρητική ικανότητα εκατοντάδων μέτρων.

Juliet Marine Systems Ghost

Το GHOST και είναι δημιούργημα της Juliet Marine Systems. Κινείται πολύ γρήγορα πάνω από το νερό και είναι αόρατο στα ραντάρ.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σκάφος επιφανείας το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει επίσης πλατφόρμα για οπλικά συστήματα νέας γενιάς. Η εταιρεία από το New Hampshire πριν μερικές μέρες το πρωτότυπο. «πλοίο-φάντασμα» μπορεί να φτάσει μια ταχύτητα πάνω από 95 χλμ/ ώρα. Το σχήμα του πλοίου θυμίζει προηγούμενες προσπάθειες του Αμερικανικού Ναυτικού. Στην δεκαετία του '80 είχε προσπαθήσει να αναπτύξει με το πρότζεκτ «Sea Shadow» ένα πλοίο που δεν μπορεί να ανιχνευθεί από ραντάρ.

Sea Dragon Weapon

Το αμερικανικό ναυτικό και ένας άγνωστος εργολάβος εργάζονται σε ένα νέο πυραύλλιο. Το Sea Dragon βασίζεται σε κάποιο υπάρχον σύστημα του Ναυτικού.

Το μόνο υπάρχον όπλο που ταιριάζει στο προφίλ του Sea Dragon, είναι το βλήμα SM-6 που επιχειρεί με αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke και Ticonderoga που χρησιμοποιείται κατά ιπτάμενων στόχων και διαθέτει υπερηχητική ταχύτητα. Το 2016, ο τότε ΥΠΑΜ Ashton Carter, είχε ανακοινώσει πως o SM-6 διαθέτει δυνατότητες και κατά στόχων επιφανείας.

Δεν είναι διόλου απίθανο, το Sea Dragon να είναι μια έκδοση του SM-6 για χρήση από υποβρύχια, ή κάποιο άλλο όπλο με παρόμοια χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Drone Tank

Τα στρατιωτικά drones είναι σε εξέλιξη. Tα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη Predator που είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα στόχευσης μπορούν να μεταφέρουν βόμβες 500 λιβρών και να παραδώσουν αυτά τα όπλα στον στόχο με ακρίβεια.

Σιδηρούν παραπέτασμα

Με το όνομα αυτό, ίσως νομίζετε ότι πρόκειται για ένα μυστικό ρωσικό στρατιωτικό όπλο, αλλά δεν είναι. Ο στρατός των Η.Π.Α. δοκιμάζει ένα σύστημα σχεδιασμένο για την προστασία στρατιωτικών οχημάτων μικρότερων από επιθέσεις αρμάτων μάχης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νύκτωρ…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νύκτωρ…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ