2019-01-20 18:59:15
Φωτογραφία για ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, περιμετρικά της Βουλής, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οργανωμένες ομάδες, που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να εισβάλλουν στην Βουλή, προκάλεσαν τα επεισόδια κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός ότι τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών».

Αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν: «Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια».Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για περίπου 60.000 διαδηλωτές.


Για επίδειξη αυταρχισμού από πλευράς κυβέρνησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, ενώ ζητεί τις παραιτήσεις «σήμερα κιόλας» της Υπουργού και της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη και Κατερίνας Παπακώστα, με φόντο τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. «Η κυβέρνηση-κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

«Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν», τονίζουν στην Πειραιώς.

Μαξίμου: Ακραία στοιχεία προκάλεσαν τα επεισόδια

Την καταδίκη του για τα επεισόδια περιμετρικά της Βουλής, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία».

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει πως «στη Δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι ''η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία''. Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

Εν τω μεταξύ, για βίαιη επίθεση από ακραία στοιχεία καταγγέλλει πως δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που εκείνη την ώρα κάλυπτε τα γεγονότα. Η ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση με ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως αποτελεί ευθεία βολή στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται. Αντιθέτως, αυτά τα φαινόμενα ενδυναμώνουν τη βούλησή τους να παρέχουν αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες», υπογραμμίζει η ΕΡΤ.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ