2019-01-30 18:58:18
Φωτογραφία για Ο γητευτής των γερακιών της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας ''ΠΟΝΤΟΣ''
Του Ηλία Προύφα

Και βλέπω κύκλους γερακιών, ''τι να `ναι το ψοφίμι;

Θέε μου μην είναι της καρδιάς τ’ ανήμερο τ’ αγρίμι''

Υπηρετεί στην 71η Α/Μ Ταξιαρχία ΠΟΝΤΟΣ, στο Κιλκίς, με έμβλημα το ''Γεράκι''. Ο λόγος για τον Επιλοχία Πεζικού, Παναγιώτη Δρεττάκη.

Κρητικός στην καταγωγή είναι από τους λίγους ανθρώπους Πανελληνίως και από τους ελάχιστους στο Στρατό Ξηράς, που ασχολούνται με την εκπαίδευση Γερακιών.

Γερακάρης από το 2006 ο Παναγιώτης, ξεκίνησε καθαρά την ενασχόλησή του, αρχικά ως χόμπι, με ένα Αμερικάνικο γεράκι ράτσας Haris Hawk (parabuteo unicinctus) και του έγινε συνήθειο.

Η αγάπη του για τα αρπακτικά και η στήριξη από τη σύζυγό του Αγγελική, με την οποία ασχολούνται πλέον από κοινού με την εκπαίδευση, τον έχει οδηγήσει στη λίστα με τους καλύτερους εκπαιδευτές. Δεν είναι τυχαίο που μαζί μπόρεσαν και εκπαίδευσαν 2 Αμερικάνικα Γεράκια, 2 Κιρκινέζια και μια Κουκουβάγια Tyto Alba.

Σημαντικό ρόλο σ'αυτό έπαιξε και η συνεχής καθοδήγηση του εκτροφέα Γερακιών, Κώστα Ελευθεριάδη, ο οποίος διατηρεί κέντρο αρπακτικών στη Δράμα.

Σήμερα υπηρετεί στην 71 Α/Μ Ταξιαρχία ''ΠΟΝΤΟΣ'', έχοντας ως έμβλημα το Γεράκι που τόσο αγαπά και με το οποίο αν χρειαστεί φορώντας το στο στήθος να δώσει και τη ζωή του για την πατρίδα.
kranosgr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ