2019-02-05 20:56:56
Φωτογραφία για Η Apple πλήρωσε μισό δισεκατομμύριο ευρώ στη Γαλλία για την φοροδιαφυγή
Η Apple συμφώνησε με τις γαλλικές αρχές για την αποπληρωμή για μία φορά, όλων των φορολογικών καθυστερήσεων τα τελευταία 10 χρόνια. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία πλήρωσε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η εταιρεία πλήρωσε περίπου στα 500 εκατομμύρια δολάρια.  

Το γαλλικό τμήμα της Apple επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία με τις αρχές για την καταβολή των φόρων. Αλλά η εταιρεία δεν αναφερει το πόσο που πλήρωσε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η πληρωμή είναι περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

"Ως πολυεθνική εταιρεία, η Apple παρακολουθείται τακτικά από τις φορολογικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Η γαλλική φορολογική διοίκηση ολοκλήρωσε πρόσφατα έναν πολυετή έλεγχο των γαλλικών λογαριασμών της εταιρείας και αυτές οι λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν στις δημόσιες εκθέσεις μας », ανέφερε σε δήλωσή της η γαλλική αντιπροσωπία της Apple.


Οι γαλλικές αρχές εργάζονται σκληρά για να εμποδίσουν τις εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, να χρησιμοποιήσουν φορολογικά κενά στη χώρα. Θεωρείται ότι με αυτά τα κενά, η Apple ελαχιστοποίησε τους φόρους και αύξησε το μερίδιο της αγοράς.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν είναι ένας από τους υποστηρικτές των φορολογικών μέτρων για τις διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας . Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα L'Expansion, η συμφωνία υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Αυτό συνέβη μετά τη συνάντηση του CEO της Apple Tim Cook και Macron τον Οκτώβριο του 2018.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ