2019-02-10 18:35:33
Φωτογραφία για Οι τρεις δεσμεύσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για τη Μακεδονία
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνέχισε την περιοδεία του στη Μακεδονία, επισκεπτόμενος τη Σιάτιστα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιηγήθηκε στον ιστορικό λόφο «Καπιτσίνη», όπου έλαβε χώρα η μάχη για την απελευθέρωση της πόλης. Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ αμέσως μετά περπάτησε στην περιοχή και συνομίλησε με κατοίκους. Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Κοζάνη, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. σε Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή, ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να δώσει ''λύση'' στο ζήτημα αυτό». «Δεν ξέρω πραγματικά τι γραμμάτια είχε αναλάβει να εξοφλήσει και δεν ξέρω ο ίδιος πως πιστεύει ότι μπορεί να ωφεληθεί από μία τέτοια πρωτοβουλία. Η αλήθεια όμως, είναι δυστυχώς πολύ σκληρή για τη χώρα μας».


Κριτική άσκησε και στον κ. Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «όψιμο μακεδονομάχο».

«Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον όψιμο τώρα ''μακεδονομάχο'', ο οποίος ξέχασε να μας πει, όμως, ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας που είχαμε καταθέσει και δεν το έκανε. Και είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη γιατί έδωσε στον κ. Κοτζιά και στον κ. Τσίπρα το στυλό να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια, δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία της ελληνικότητας της Μακεδονίας. «Το πρώτο, το οποίο θα κάνω, είναι ότι ως επόμενος Πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδος να θέσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, εφόσον κρίνω ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε, χαρακτηριστικά. 

«Το δεύτερο είναι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα, τα οποία σήμερα κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα». Και πρόσθεσε: «Το τρίτο που θα κάνω, είναι ότι θα εκπονήσουμε ως Νέα Δημοκρατία ένα συγκροτημένο τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο συνολικά για τη Μακεδονία, για τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδική αναφορά και ειδική μνεία στη Δυτική Μακεδονία. Εάν η Βόρεια Ελλάδα χρειαζόταν πάντα ένα τέτοιο σχέδιο, σήμερα,  μετά από αυτή τη συμφωνία ,το χρειάζεται δύο φορές».

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την εκτίμηση ότι θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου, μαζί με τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές. «Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, μπορούμε καλύτερα με μια αξιόπιστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάταξη, την ελπίδα, την αισιοδοξία» κατέληξε, πανηγυρικά. 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ