2019-02-11 20:20:53
Φωτογραφία για Το «άτακτο» Brexit απειλεί 6.000 θέσεις εργασίας στην Αυστρία
Η πλήρης έρευνα αναφέρεται στις πιθανές επιπτώσεις του Brexit για συνολικά 43 χώρες

Μία «άτακτη» έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) θα απειλούσε

περίπου 6.000 θέσεις εργασίας στην Αυστρία, και από αυτές τις 2.000 άμεσα και τις 4.000 έμμεσα, όπως τονίζει σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο υπεύθυνος σχετικής έρευνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάλε Βίτενμπεργκ, Όλιβερ Χόλτεμελερ.

Η πλήρης έρευνα, της οποίας επίκειται η δημοσίευση, έγινε από το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας Λάιμπνιτς και το Πανεπιστήμιο Μάρτιν Λούθερ του Χάλε Βίτενμπεργκ και αναφέρεται στις πιθανές επιπτώσεις του Brexit για συνολικά 43 χώρες.

Στην έρευνα αναφέρεται πως στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας για πάνω από 100.000 ανθρώπους στην Γερμανία, η οποία, όπως επισημαίνεται, είναι η χώρα στην οποία οι συνέπειες για τη συνολική απασχόληση θα είναι τόσο μεγάλες όσο σε καμία άλλη.


Τη Γερμανία ακολουθεί ως προς την βαρύτητα των συνεπειών ενός αρρύθμιστου Brexit για χώρες-μέλη της ΕΕ, η Γαλλία, όπου προβλέπεται να πληγούν σχεδόν 50.000 εργαζόμενοι, ενώ αναλογικά με τον συνολικό πληθυσμό τους, οι χώρες που θα έχουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στην απασχόληση από την έξοδο της Βρετανίας, θα είναι η Μάλτα και η Ιρλανδία.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η πανεπιστημιακή έρευνα ανεβάζει σε 612.000 τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να χάσουν τις εργασίες τους εξαιτίας ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Όπως αναφέρθηκε από τον επικεφαλής της έρευνας, τα αποτελέσματα βασίζονται σε υπολογισμούς που έγιναν στη βάση προσομοίωσης, με την υπόθεση πως οι εισαγωγές της Βρετανίας έπειτα από μία άτακτη έξοδο της από την ΕΕ θα μειωθούν κατά 25%, ένα ποσοστό το οποίο ανταποκρίνεται στις τρέχουσες επιστημονικές εκτιμήσεις.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα επιστήμονες ανέπτυξαν έναν μαθηματικό τύπο με τον οποίο μπορούν να υπολογίσουν κατά πόσο και σε ποιον τομέα της βιομηχανίας, όπως επίσης σε ποια συγκεκριμένη χώρα, επηρεάζει ένα τέτοιο ποσοστό μείωσης των εισαγωγών της Βρετανίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ