2019-02-14 15:05:19
Φωτογραφία για Η επίθεση κατά του Δ. Τσοβόλα, οι εκβιάσεις στο νησί και οι δολοφονίες στο Κορυδαλλό
Εγκληματική επίθεση κατά του πρώην υπουργού, δικηγόρου κ. Δημήτρη Τσοβόλα, αντίστοιχη αυτής κατά του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πριν 1,5 χρόνο στα Εξάρχεια ετοίμαζε κύκλωμα 13

Αλβανών και Ελλήνων ποινικών που εξαρθρώθηκε μετά από πολυήμερη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η εγκληματική επίθεση σχεδιαζόταν με επίκληση «χρέους» 7.000 ευρώ που υποστήριζαν ότι είχε ο γνωστός δικηγόρος και αφού προχώρησαν σε συνάντηση μαζί του. Κι αυτό για υποτιθέμενη εκκρεμή «υπόθεση αλλοδαπού που κρατείτο στην ΓΑΔΑ» όπως συνέβη και στη δολοφονική επίθεση κατά του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στα απειλητικά ραντεβού στο γραφείο του κ. Τσοβόλα, όπου παραδόθηκε ποσό 2.500 ευρώ, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συμμετείχαν τρεις Αλβανοί εκ των οποίων μια γυναίκα.

Ακόμη το κύκλωμα εκτιμάται ότι θα προχωρούσε σε νέα «συμβόλαια θανάτου», ενώ φέρεται από τις υποκλαπείσες συνομιλίες ότι θα οργάνωνε εκβιάσεις αλλά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε κάποιο νησί του Αιγαίου, με βασική εκτίμηση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ότι πρόκειται για την Μύκονο.


Ως αρχηγός του κυκλώματος προσδιορίζεται Αλβανός ποινικός που θεωρείται «εγκέφαλος» της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και ο οποίος εμφανίζεται να οργάνωσε τη δολοφονία με μαχαίρι, προ μερικών εβδομάδων στον Κορυδαλλό, του 35χρονου ομοεθνούς του Αλμπερ Μπάκο που είχε κατηγορηθεί επίσης για ηθική αυτουργία στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο «εγκέφαλος», μάλιστα, φαίνεται σε υποκλαπείσα συνομιλία να επέπληττε τον Αλβανό φυσικό αυτουργό ότι «κακώς τον μαχαίρωνε στον διάδρομο του κτιρίου όπου υπάρχουν κάμερες με αποτέλεσμα να ενοχοποιηθεί κι ένας νεαρός Έλληνας κρατούμενος που τον προόριζε, μόλις αποφυλακιζόταν, να προχωρήσει σε εγκληματικές ενέργειες κατά παραγγελία του». Από τα νεώτερα στοιχεία προκύπτει ότι η ανθρωποκτονία του Αλμπερ Μπάκο έγινε στα πλαίσια σχεδίου για να μεταθέσουν μόνο σε αυτόν την ηθική αυτουργία της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Αρχή παρακολούθησης της δράσης του κυκλώματος ήταν η απόδραση στις αρχές Ιανουαρίου από τις φυλακές Κορυδαλλού δύο Αλβανών ποινικών (εντοπίστηκαν μερικές ημέρες αργότερα σε κατοικία στο Μάτι) για τους οποίους υπήρχε η πληροφόρηση ότι θα εξυπηρετούσαν εγκληματικά σχέδια του κυκλώματος.

Ακόμη το ίδιο κύκλωμα φέρεται να αναμιγνύεται στον θάνατο προ 10 ημερών στον Κορυδαλλό –αποδόθηκε αρχικά σε χρήση ναρκωτικών– ενός άλλου Αλβανού κρατουμένου που είχε υποθάλψει τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με υποκλαπείσες συνομιλίες υπήρξε πιθανόν δηλητηρίαση του Αλβανού, προκειμένου να ενοχοποιηθεί άλλος κρατούμενος που σχετίζεται με την υπόθεση Energa. Τέλος, ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι κι άλλα άτομα που φαίνεται να εξυπηρετούσαν τους Αλβανούς σε διάφορες άλλες εκβιάσεις, εισπράξεις ενώ φαίνεται να σχεδίαζαν εγκληματική επίθεση που θα τους απέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά. Χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί αυτό να αφορούσε κάποια απαγωγή.

Βασίλης Λαμπρόπουλος

tovima.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ