2023-07-26 07:30:11
Φωτογραφία για «ΝΤΡΟΠΗ!!! Ο Καστός, το νησί του Ιονίου, δεν έχει για πολλά χρόνια γιατρό».
Δήλωση του Γραμματέα της ΛΑΕ-ΑΑ Δημήτρη Στρατούλη

Το πανέμορφο νησί του νομού Λευκάδας, ο Καστός, έχει μείνει χωρίς γιατρό εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βασικής ιατρικής φροντίδας, ενώ σε περίπτωση ανάγκης είναι απαραίτητη η μετακίνησή τους στη Λευκάδα ή στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Στο νησί του Καστού διαμένουν περίπου 50 άτομα το χειμώνα, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάτοικοι φτάνουν περίπου τους 500.

Στον Καστό, λόγω της έλλειψης γιατρού, κινδυνεύει η δημόσια υγεία των κατοίκων και το χειμώνα, αλλά ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνονται οι ανάγκες λόγω των εκατοντάδων επισκεπτών. Επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και απάνθρωπο να μένει αυτό το νησί χωρίς γιατρό, πρέπει η κυβέρνηση να λύσει άμεσα το πρόβλημα, καθώς ειδικά στις περιπτώσεις απαγόρευσης απόπλου, η απουσία του μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες σε κρίσιμα και δύσκολα ιατρικά περιστατικά για την υγεία και τις ζωές των κατοίκων.

Δηλώνω την αμέριστη αλληλεγγύη της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στον μακρόχρονο και επίμονο αγώνα των κατοίκων του Καστού να τοποθετηθεί, επιτέλους γιατρός στο νησί τους και καλούμε τον Υπουργό

Υγείας να λύσει άμεσα το πρόβλημα.

Αθήνα 25.7.2023

Δημήτρης Στρατούλης

Γραμματέας

ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ