2019-02-25 20:04:37
Φωτογραφία για Αλλαγή κατηγορητηρίου στη δίκη Γρηγορόπουλου ζητά ο εισαγγελέας
Την αλλαγή του κατηγορητηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, αντί ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Εφετείου Λαμίας, όπου

εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε δεύτερο βαθμό. Επίσης, πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.

Η αλλαγή του κατηγορητηρίου, στην περίπτωση που τη δεχθεί το δικαστήριο, μπορεί να σημάνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος να αποφύγει ο Επαμεινώνδας Κορκονέας την ισόβια κάθειρξη.

Επίσης, αν γίνει δεκτή η πρόταση για αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, του ειδικού φρουρού που συνόδευε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στο περιπολικό το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δεν θα επστρέψει στη φυλακή.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης κατά την κατάθεσή του στο Μικτό της Λαμίας έριξε τις ευθύνες για ό,τι συνέβη στον Κορκονέα, αναφέροντας ότι «ξεκινήσαμε για να επιστρέψουμε στο Α.Τ. Εξαρχείων και ξαφνικά ο Κορκονέας σταμάτησε το περιπολικό, βγήκε εκτός και επέστρεψε στο σημείο».

Όπως είχε υποστηρίξει, ήταν «υπηρεσιακά υποχρεωμένος» να τον ακολουθήσει, ενώ για το περιστατικό των πυροβολισμών υποστήριξε ότι δεν είδε τι έγινε καθώς μετά τη ρίψη κρότου-λάμψης είπε προς τον Κορκονέα «πάμε» και γύρισε ο ίδιος για να φύγει.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

efsyn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ