2019-02-28 12:38:38
Φωτογραφία για Η ΠΑ «παρέλυσε» τους Τούρκους – Ηχηρό μήνυμα της 331 & 341 Μοίρας στη «Γαλάζια Πατρίδα» – «Τουρκική η Κύπρος» λέει το ΥΠΑΜ
Ηχηρή ήταν η απάντηση της Πολεμικής μας Αεροπορίας στις τουρκικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα». Παράλληλα, αφίσα του τουρκικού ΥΠΑΜ παρουσιάζει ολόκληρη την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. 

Η πρόβα πολέμου της Τουρκίας έχει και την προπαγανδιστική υπόστασή της. Η ανατολική Μεσόγειος, το Αιγαίο είναι περιοχές τις οποίες η Άγκυρα αναζητεί τρόπους για να διεκδικήσει και να προσαρτήσει στην Τουρκία, και η «Γαλάζια Πατρίδα» έχει και αυτό το σκοπό. Ωστόσο, η ΠΑ της επιφύλασσε μια «έκπληξη» Δυσάρεστο ήταν αυτό που περίμενε τους Τούρκους πιλότους κατά τη χθεσινή ημέρα, όταν τα μαχητικά της Τουρκίας θέλησαν να παραβιάσουν το FIR Αθηνών και ήρθαν αντιμέτωπα με τα παιδιά «του Θησέα», από την 331η Μοίρα της Τανάγρας και τα Δελταπτέρυγα Mirage 2000-5, που κατευθύνονταν προς την Σκύρο για την εβδομαδιαία αλλαγή αεροσκαφών και ιπταμένων στ’ αεροδρόμια αυξημένης ετοιμότητας, γνωστά και ως «readiness».


Οι πιλότοι των Mirage 2000-5, ξεκίνησαν την εβδομάδα επιφυλακής πριν καν προσγειωθούν στην 135η Σμηναρχία Μάχης, καθώς πήραν εντολή από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, για την αναχαίτιση των Τουρκικών Μαχητικών F-16.

Οι «Δελτάδες» κατευθύνθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και κάπου εκεί ξεκίνησε το αεροπορικό «ζέσταμα», με αερομαχίες, στις οποίες ως γνωστό, τα Ελληνικά φτερά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους Τούρκους συναδέλφους τους, για ελιγμούς υπεροχής.

Millî Savunma Bakanlığı

✔@tcsavunma

Aynı anda Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz’de 08 Mart 2019’a kadar icra edilmesi planlanan MAVİ VATAN TATBİKATI-2019 başladı.

https://www.

msb.gov.tr/SlaytHaber/272

2019-27521 

…#MaviVatan #TSK #MSB #Tatbikat

2,345

10:53 AM - Feb 27, 2019

565 people are talking about this

Twitter Ads info and privacy

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας, Γαλάζια Πατρίδα.

Σύμφωνα με το σενάριο της πρώτης ημέρας στην ανατολική Μεσόγειο, σήμερα έχουν ήδη ανοιχτεί στη θάλασσα από τη βάση Ακσάζ (πάνω από τη Ρόδο) 5 φρεγάτες για να αντιμετωπίσουν ασύμμετρες απειλές από ένα σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν τρομοκράτες, και από ένα αεροσκάφος.

Νωρίτερα το ναρκαλιευτικό σκάφος Αναμούρ θα έχει καθαρίσει τις νάρκες από τη συγκεκριμένη περιοχή.

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ