2019-03-07 17:45:31
Φωτογραφία για ΠΟΕΠΛΣ: Οδοιπορικά έξοδα λόγω μετάθεσης απο παγία προκαταβολή
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Η έγκαιρη καταβολή οδοιπορικών εξόδων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., είναι η κινητήριος δύναμη για την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος καθώς τα χρήματα που απαιτούνται για την μετακίνηση-διαμονή των μετακινούμενων συναδέλφων, δεν μπορούν να καλυφθούν από τον ήδη συμπιεσμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

 

Μέχρι σήμερα η κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων πραγματοποιούνταν μέσω του τακτικού προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να καλούνται να καλύψουν τα έξοδα μετάβασης, μεταφοράς οικοσκευών και ενοικίασης νέας οικίας, από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, με την εξόφλησή τους να γίνεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουβέλη Φώτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη Γεώργιου, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 616/26-2-2019, το σύνολο των μετακινήσεων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συμπεριλαμβανομένων και των μεταθέσεων με δυνατότητα προκαταβολής, θα εκτελούνται μέσω παγίας προκαταβολής Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.


 

Οι διαδικασίες αποζημίωσης για τις μετακινήσεις των συναδέλφων, θα πρέπει να είναι άμεσες και πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό απλοποιούνται.

 

Ωστόσο η πολιτεία οφείλει να αυξήσει την παγία προκαταβολή του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εάν θέλουμε να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία της και να μπορεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες.

 

Πηγή: neaplefsi.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ