2019-03-26 00:00:18
Φωτογραφία για Ο ομογενής Μάικ Κράτσιος, νέος υπεύθυνος τεχνολογίας της κυβέρνησης Τραμπ
Για πρώτη φορά σε δύο χρόνια - και για πρώτη φορά υπό τον πρόεδρο Trump - οι Η.Π.Α. Είναι έτοιμες να αποκτήσουν έναν επικεφαλής της τεχνολογίας (chief technology officer- CTO). Στις 21 Μαρτίου, ο πρόεδρος Trump θα διορίσει τον Michael Kratsios, πρώην επενδυτή κεφαλαίων που λειτουργεί σήμερα ως αναπληρωτής CTO, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ο οποίος μίλησε στο Bloomberg Businessweek.

Ο ομογενής Kratsios είναι μόλις 32 ετών, αλλά είναι εξαιρετικά καλά συνδεδεμένος με την τεχνολογία, έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής του προσωπικού στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Thiel Capital πριν από την είσοδό του στη ομάδα του Trump για τη μεταβίβαση της προεδρίας, στα τέλη του 2016. Η εταιρεία του Peter Thiel είναι συνώνυμη της συντηρητικής πολιτικής, είχε τριβές με τη βιομηχανία της τεχνολογίας επειδή υποστήριξε τον Trump και στη συνέχεια επειδή βοήθησε στη μεταβίβαση της εξουσίας
. Μετά έναρξη της προεσρίας Trump, ο Thiel διατήρησε την δουλειά του ως επενδυτής, αλλά ο Kratsios ονομάστηκε αναπληρωτής CTO, μια θέση που τον κατέστησε de facto επικεφαλής της κυβερνητικής πολιτικής στην τεχνολογία, ενώ η θέση του CTO παρέμεινε άδεια. Ήταν η πρώτη του θέση στην πολιτική από την εποχή του George Bush, όταν συνεργαζόταν με τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Lindsay Graham της Νότιας Καρολίνας ενώ μελετούσε την πολιτική επιστήμη στο Princeton.

Ο Kratsios πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια στην κάπως δύσκολη θέση του αναπληρωτή CTO για έναν πρόεδρο που δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μηνύματα και έχει εκφράσει ανοιχτή εχθρότητα στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και στην τεχνολογία γενικά. Ο Trump επέκρινε καθαρά εταιρείες όπως οι Amazon.com, Facebook και Google. Ωστόσο, ακόμη και μερικοί από τους επικριτές του προέδρου λένε ότι έχουν ενθαρρυνθεί από τις επιδόσεις του Kratsios ως αναπληρωτή CTO. "Μου δίνει κάποια ελπίδα", λέει ο Aneesh Chopra, ένας Δημοκρατικός που υπηρέτησε ως ο πρώτος CTO του κράτους υπό τον πρόεδρο Obama.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ούτε ένα καλάθι ο Καλάθης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ούτε ένα καλάθι ο Καλάθης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ