2019-04-03 21:56:38
Φωτογραφία για Από την ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ πρόταση στο Δημοτικό συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας, για τη συγκρότηση ενός Ακαδημαϊκού Κέντρου Πολιτισμού στα Παλιάμπελα - ΦΩΤΟ
          Η Πρόταση της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ -σύλλογος έρευνας και πολιτισμού-παρουσιάστηκε χθες ως πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας της Τρίτης 2.3.2019, για τη συγκρότηση ενός Ακαδημαϊκού Κέντρου Πολιτισμού που θα στεγαστεί στο κτήριο της «Διεθνούς Ακαδημίας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στα Παλιάμπελα Βόνιτσας, που δημιούργησε ο π. Ανατόλιος Ψυχογιός.

         Το αίτημα παρουσιάστηκε ενώπιον του ΔΣ από τον Πρόεδρο της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων κ. Φίλιππο Ντόβα, τους κ.κ. Αθηναίο Ανδρέα (Πρόεδρος Δ.Σ. Ιδρύματος Ελληνισμού), Βερνίκο Νικόλαο (Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Ιδρύματος Ελληνισμού-Επίτιμος Δημότης Βόνιτσας) και τους κυρίες: Δασκαλοπούλου Σοφία, ομότιμη καθηγήτρια και π. αντιπρύτανης πανεπιστημίου Αιγαίου και Κωνσταντίνα Μανώλη πρόεδρο του "Επιμένουμε Ελλάδα"..... Οι εκλεκτοί ομιλητές και ο Δήμαρχος κ. Γ. Αποστολάκης τόνισαν ότι η δημιουργία Ακαδημαϊκού Κέντρου Πολιτισμού και Παιδείας Διεθνούς Εμβέλειας, θα προσφέρει πολλά οφέλη (ακαδημαϊκά-επιστημονικά, οικονομικά- πολιτισμικά) τόσο στην τοπική κοινωνία, στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη κάθε μορφής πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. 


        Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και τον λόγο έλαβαν οι κ.κ. Φερεντίνος, Κασόλας, Λιάπης, Μωραίτης, Σώζος, κ.α. οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμό από την αντιπολίτευση κυρίως για το κατά πόσον προσφέρεται η προεκλογική περίοδος για τη συγκρότηση ενός Κέντρου Πολιτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ. .................................

 
 
ximeronews
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ΕΣΡ χρωστά υπερωρίες...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ΕΣΡ χρωστά υπερωρίες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ