2019-04-05 16:39:27
Φωτογραφία για Νέος γύρος επεισοδίων και χημικά στα Διαβατά...
ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί στα Διαβατά, με την κατάσταση στο μέτωπο του μεταναστευτικού να θυμίζει εικόνες του 2015. Αιτία της αναστάτωσης στα Διαβατά είναι διαδικτυακό κάλεσμα το οποίο παραπληροφορεί ότι στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Εν τω μεταξύ, αποχωρούν σταδιακά οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που από το πρωί είχαν καταλάβει τον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, με αποτέλεσμα να ανασταλούν αρκετά δρομολόγια.

Ένταση και χημικά στα Διαβατά

Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στα Διαβατά, με εκατοντάδες πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου».

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ύστερα από λίγες ώρες ηρεμίας, ξέσπασε νέος γύρος σοβαρών επεισοδίων με τους πρόσφυγες να ανάβουν φωτιές και την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση όταν ομάδα περίπου 40 γυναικών, μαζί με μικρά παιδιά, από τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες-μετανάστες στο σημείο, επιχείρησε να μετακινηθεί, σύμφωνα με το voria.gr.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ήθελαν να υποδεχτούν μέλη της οικογένειάς τους που έρχονται από τη Συμμαχική Οδό, ωστόσο τα ΜΑΤ έστησαν μπλόκο και δεν τους άφησαν να περάσουν το σημείο.

«Θέλουμε να δούμε τις οικογένειες μας. Δεν είμαστε φυλακισμένες» φώναζαν στα αγγλικά...
newpost.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ