2019-04-10 21:00:41
Φωτογραφία για Υπόθεση Novartis: Πλησιάζει η ώρα του αρχείου (;) και για άλλα πολιτικά πρόσωπα
Ακόμα και εντός του Απριλίου, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα αποφασίσει για την κατάληξη της έρευνας σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά και τον επίτροπο Δημ. Αβραμόπουλο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως για την πλειονότητα αυτών των προσώπων η υπόθεση θα πάει στο αρχείο καθώς όσα αναφέρθηκαν στις σε βάρος τους καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες δεν επιβεβαιώθηκαν, έστω σε επίπεδο ενδείξεων, με άλλα στοιχεία. Πιθανόν δε να κρατηθεί ανοιχτή ή να παραπεμφθεί στη Βουλή (εφόσον υπάρχουν επιπλέον στοιχεία) για ένα πολιτικό πρόσωπο.

Ο κ. Λοβέρδος

Σε ό,τι αφορά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για τον Ανδρέα Λοβέρδο, οι εισαγγελείς οδηγήθηκαν στο αποτέλεσμα αυτό, λαμβάνοντας υπόψιν μία σειρά ενδείξεων που κατά την κρίση τους οδηγούν στο ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα για δωροδοκία
. Η βάση της έρευνας βρίσκεται σε καταθέσεις μαρτύρων (τουλάχιστον 2 πέραν των προστατευομένων) και στις αποφάσεις του υπουργού Υγείας την επίμαχη περίοδο (Απριλίου 2011-Μαΐου 2012) σχετικά με 4 σκευάσματα (το ένα φάρμακο ήταν ίδιο καθώς αφορούσε διαφορετική συσκευασία σε Mg) της Novartis για τα οποία καταγγέλλεται είτε υπερκοστολόγηση είτε είσοδος στην αγορά φαρμάκου χωρίς να επιτρέπεται τη συγκεκριμένη περίοδο.

Χρήματα;

Το ζήτημα βέβαια είναι πως μαύρο πολιτικό χρήμα δεν βρέθηκε. Οι αρχές όμως θεωρούν πως έχουν εντοπίσει τη διαδρομή του χρήματος η οποία εικάζεται (εξ ου και οι απλές ενδείξεις) πως καταλήγει στον πρώην υπουργό. Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση τα χρήματα φέρονται να ξεκινούν από τη μητρική Νοβάρτις από τη Βασιλεία της Ελβετίας, να σταθμεύουν στη Νοβάρτις-Ελλάς, ένα μέρος αυτών πηγαίνει σε εικονικά τιμολόγια που εκδίδει μια ήδη ποινικά ελεγχόμενη διαφημιστική εταιρεία για δήθεν διαφήμιση σε 3 διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τα τιμολόγια αυτά (προς τους σταθμούς ΒΗΜΑ ΦΜ, ΑΘΗΝΑ 9.84, ΣΚΑΙ) όπως φέρονται να επιβεβαίωσαν οι συγκεκριμένοι σταθμοί ήταν εικονικά. Μάλιστα, οι αρχές επιμένουν πως την ίδια ημέρα γίνονται αναλήψεις των χρηματικών ποσών από το ίδιο πάντα πρόσωπο (που πιθανόν τα κατέθετε κιόλας) τα οποία "ξεπλυμένα" πλέον κυκλοφορούν πιθανότατα σε μετρητά προς άγνωστους αποδέκτες.Ιδιαίτερη εντύπωση αποτελεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία εμφανίζεται να έχει βραχύβια επιχειρηματική δραστηριότητα (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012) με τους τζίρους της να ανεβαίνουν και να συνδέονται μόνο με τη Νοβάρτις.

5 μη πολιτικά πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς απέστειλαν κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων -τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας- αλλά και στους υπευθύνους της συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Νοβάρτις, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αφορμή, η ανεύρεση εικονικών τιμολογίων μέσω των οποίων οι εισαγγελείς έχουν αποτυπώσει ύποπτες διαδρομές χρήματος. Υπό έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες είναι και άλλες εταιρείες που φέρονται να παίζουν τον ρόλο "πλυντηρίου"./πηγή capital
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ