2019-04-16 15:12:44
Φωτογραφία για Μάλλον ατύχημα...
Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων πιθανόν να οφείλεται σε ατύχημα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκλήθηκε σκόπιμα, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χέιτζ.

"Προσανατολιζόμαστε προς το σενάριο του ατυχήματος", είπε στους δημοσιογράφους ο Χέιτζ και πρόσθεσε ότι 50 άνθρωποι απασχολούνται σε μια "μακρά" και "πολύπλοκη" έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πάνω από εννέα ώρες μάχη με τις φλόγες

Μετά από τεράστια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβέστες στο Παρίσι κατάφεραν να σβήσουν την καταστροφική πυρκαγιά που για περισσότερες από 9 ώρες έκαιγε ανεξέλεγκτη την εμβληματική Παναγία των Παρισίων καταστρέφοντας ένα μεγάλο κομμάτι του καθεδρικού ναού με ιστορία εννέα αιώνων και προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.

Οι φλόγες που ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού ναού, περιτύλιξαν το βέλος του κωδωνοστασίου, το οποίο κατέρρευσε. Μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε η κατάρρευση όλης της υπόλοιπης στέγης και του ρολογιού της πρόσοψης.


Ενώ οι φλόγες συνέχιζαν να κατακαίνε τον ναό όλο το βράδυ, πυροσβέστες μάχονταν για να αποτρέψουν την κατάρρευση του ενός κωδωνοστασίου του, ενώ προσπαθούσαν να περισώσουν όσα περισσότερα θρησκευτικά κειμήλια και - ανεκτίμητης αξίας - έργα τέχνης ήταν δυνατόν.

Τα ξημερώματα της Τρίτης η πυροσβεστική υπηρεσία της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά και ότι έχει μερικώς κατασβεστεί. «Υπάρχουν ακόμα σποραδικές εστίες» δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ο οποίος αργότερα επιβεβαίωσε ότι σβήστηκαν όλες.
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκκληση του Ακάρ προς ΗΠΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκκληση του Ακάρ προς ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ