2019-04-20 16:58:15
Φωτογραφία για «Ο Μιχαλολιάκος είναι η Χρυσή Αυγή»...
Ηταν 20 Απριλίου 2015 όταν ξεκινούσε στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με 68 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 και η οποία κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια, το Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεδρίασε 353 φορές αλλά ο Αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης δεν πάτησε ούτε μία φορά το πόδι του στο δικαστήριο.

Τη γραμμή του Αρχηγού ακολούθησαν και οι υπόλοιποι (τον τελευταίο καιρό στο δικαστήριο έχουν εμφανιστεί τρεις φορές ο Ν. Μίχος και δύο ο Στ. Μπούκουρας - και οι δύο είναι πλέον ανεξάρτητοι βουλευτές) και ουσιαστικά οι πρώτοι χρυσαυγίτες που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ενώπιον της έδρας είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία προχωράει πολύ γρήγορα (ήδη η υπεράσπιση έχει παραιτηθεί από 83 μάρτυρες που έχει δηλώσει!), θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων και μένει να δούμε αν ο Αρχηγός θα εμφανιστεί στο δικαστήριο. Βέβαια, ο δικηγόρος και αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Εφετείου έχει αναφέρει πολλάκις τη φράση «θα έρθει εδώ ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος να σας τα πει...».


(...) 

Το αινιγμα του Ν.Μιχαλολιάκου

Ποιο είναι το συμπέρασμα του Χίτλερ που ακολουθεί κατά γράμμα ο Μιχαλολιάκος; Ποια είναι η άποψή του για τη βία που οφείλει να ασκεί η οργάνωσή του; Τι είναι η Χρυσή Αυγή στα μάτια του; Γιατί επέλεξε στη δικαστική αίθουσα να πλανάται το φάντασμά του; Πού οφείλεται το ότι κατόρθωσε να εισαγάγει τον υπόκοσμο στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Απαντήσεις γι’ αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα που εξηγούν τον ειδικό ρόλο του ισόβιου Αρχηγού της Χρυσής Αυγής δίνει ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» και ερευνητής της ναζιστικής οργάνωσης, Δημήτρης Ψαρράς, στο βιβλίο του «Ο Αρχηγός - Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση του βιβλίου την προσεχή Δευτέρα 22 Απριλίου καθώς για τον Αρχηγό θα μιλήσουν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας.

⬖ Δευτέρα 22 Απριλίου, ώρα 19.00. Αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ «Γεώργιος Καράντζας» (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)

Διαβάστε όλο το άρθρο της Γιώτας Τέσση ΕΔΩ
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ