2019-04-20 19:20:36
Φωτογραφία για ...και ο Νάσος Ηλιόπουλος «επιΜΕΝΕΙ Πατησίων»....
Οι κάτοικοι της "πίσω αυλής" της Αθήνας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, με την "Ανοιχτή Πόλη", Νάσο Ηλιόπουλο, στο debate των υποψηφίων δημάρχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα (20/04) στην πλατεία Βικτωρίας και διοργάνωσε η πρωτοβουλία κατοίκων "επιΜΕΝΟΥΜΕ Πατησίων".

Χαρακτηριστικό του σημερινού debate ήταν τα πολλά χειροκροτήματα και η αποδοχή των απόψεων και του προγράμματος του Νάσου Ηλιόπουλου, που έχει γεννηθεί, έχει μεγαλώσει και ζει ακόμα στα Πατήσια, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεων του Νάσου Ηλιόπουλου:

Για την Πατησίων και τις όμορες περιοχές

Τα κυριότερα προβλήματα είναι, η υποβάθμιση, η υπερβολική δόμηση, η έλλειψη ελεύθερων χώρων, η παραβατικότητα, η φτώχεια, η αύξηση της συγκέντρωσης πληθυσμού με τα τελευταία μεταναστευτικά ρεύματα, και για εμάς τα φαινόμενα φασιστικών προκλήσεων και επιθέσεων από ΧΑ
. Είναι όμως ταυτόχρονα και μια όμορφη περιοχή με πολλά πλεονεκτήματα. Οι γειτονιές που παρά τα πολλά προβλήματα έχουν τη ζωντάνια και τη δυναμική της πόλης, τη γοητεία της ανάμειξης, ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό πλούτο, και χώρους τέχνης και πάνω από όλα έχει κατοίκους, Έλληνες και ξένους, ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν στην περιοχή ειρηνικά.

Τελευταία επικρατεί η τάση επιστροφής νέων κυρίως ζευγαριών στην περιοχή πράγμα που δίνει μια καλή προοπτική, αρκεί εμείς να την προστατέψουμε και να την ενισχύσουμε με μέτρα κοινωνικής πολιτικής και κατοικίας.

Για τη γραφειοκρατία και τη δυσκαμψία του Δήμου

Οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και γενικότερα του δημοσίου είναι εκεί για να εξυπηρετούν τους δημότες και το δημόσιο συμφέρον, να επιβάλλουν τους κοινά συμφωνηθέντες νόμους και κανόνες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να λειτουργούν και εξυπηρετούν τις εκάστοτε δημόσιες πολιτικές. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο είναι είτε παράβαση καθήκοντος είτε δικαιολογία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας να κρύψει κάτι, όπου στην καλή εκδοχή του «κρύβω» είναι η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα.

Δουλειά της πολιτικής ηγεσίας είναι να διοικεί και να βρίσκει τους τρόπους να εξυπηρετεί τους δημότες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. «Όταν ανέλαβα Ειδικός Γραμματέας στο ΣΕΠΕ, ήταν από τις πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες του δημοσίου με προβληματικό τρόπο πολλές φορές λειτουργίας. Τώρα η αδήλωτη εργασία έχει πέσει από το 19% στο 9%, δώσαμε πίσω στους εργαζομένους 46 εκατομμύρια ευρώ από απλήρωτα δεδουλευμένα, ενώ βάλαμε πρόστιμο ακόμη και σε τράπεζες που παραβίαζαν την εργατική νομοθεσία, επιχειρήσεις οι οποίες στο προηγούμενο σύστημα ήταν «άβατα» για το ΣΕΠΕ. Για να το κάνουμε αυτό δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, αλλά χρησιμοποιήσαμε το ήδη υπάρχον προσωπικό, του δώσαμε όραμα που το πιστεύαμε, τα εργαλεία να το καταφέρει και μια διαρκή αίσθηση για βελτίωση. Αυτό που πιστεύω λοιπόν ακράδαντα είναι ότι πάνω από όλα είναι η πολιτική βούληση και μετά με καλή οργάνωση και σχέδιο θα επιτευχθεί και ο στόχος».

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ