2019-04-25 17:58:35
Φωτογραφία για Περίπτερα στους Χρυσαυγίτες δίνει ο Δήμος Πειραιά...
...αντίθετα με το παράδειγμα Αθήνας και Θεσσαλονίκης να μην παραχωρήσουν προεκλογικά χώρο στο ναζιστικό κόμμα Δεν είναι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, αλλά η πρόσφατη απόφαση της παράταξης Μαρινάκη - Μώραλη για την οριοθέτηση των...

προεκλογικών χώρων (ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών) στον Πειραιά φανερώνει με τον πιο καθαρό τρόπο την αντίληψη και τον τρόπο που θα κινηθεί στον δρόμο προς τις κάλπες ο... υπερκομματικός «Πειραιάς Νικητής».

Πρώτον, η διοικούσα παράταξη κάλεσε στη διαπαραταξιακή επιτροπή για την οριοθέτηση του χώρου εκπροσώπους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι παρατάξεις της Αριστεράς αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Φυσικά, μαζί τους αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του «Πειραιάς για Όλους» του Ν. Μπελαβίλα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της διαπαραταξιακής διαβεβαίωσε πως η συνεδρίαση δεν θα γίνει μετά από την αποχώρηση των εκπροσώπων της Αριστεράς. Στο δημοτικό συμβούλιο ωστόσο ανακοινώθηκε απόφαση της διαπαραταξιακής. Η απόφαση δηλαδή των παρατάξεων Μαρινάκη- Μώραλη, της Χρυσής Αυγής και της Ν.Δ.


Δεύτερον, όχι μόνο παραχωρεί χώρους στο κέντρο του Πειραιά στους νεοναζί, αλλά και αφήνει στον ΣΥΡΙΖΑ... ό,τι έμεινε. Μάλιστα, τους χώρους που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές κατέλαβε ο «Πειραιάς Νικητής».

Δεν πέρασε καν από το μυαλό του απερχόμενου δημάρχου -που στηρίζεται επισήμως θυμίζω από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τη Φώφη Γεννηματά- να ακολουθήσει το παράδειγμα των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης να μην παραχωρήσουν κανέναν χώρο στην εγκληματική οργάνωση. Αντίθετα, της παραχωρεί... μαγαζί γωνία στο κέντρο της πόλης του Πειραιά.

Απ' όσο γνωρίζουμε, οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν είναι τίποτα αντιφασίστες κομμουνιστές. Αν μη τι άλλο, όμως, η αναγνώριση των ναζί ως... ναζί και όχι ως ισότιμων συνομιλητών αποτελεί το υποτυπώδες δημοκρατικό καθήκον. Αν βέβαια σε ενδιαφέρει να τοποθετείσαι στον δημοκρατικό χώρο. Θλιβερή εξαίρεση, λοιπόν, ο Δήμος Πειραιά.

Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως. Ο αντίπαλος της παράταξης του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Μώραλη είναι η Αριστερά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο «Πειραιάς για Όλους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού» ανέφερε η ανακοίνωση της παράταξης μετά τα δημοσιεύματα για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, προαναγγέλλοντας τη διαγραφή του.

Πριν λίγες μέρες, βέβαια, όταν η Ν.Δ. ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Γιάννη Μελά, δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου του Μώραλη, στην Α' Πειραιά, δεν άνοιξε ρουθούνι στον υπερκομματικό «Πειραιά Νικητή». Πλάι στη «σύμπτωση» της συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του «Πειραιά Νικητή» του προέδρου της ΝΟΔΕ Στ. Βοϊδονικόλα και άλλων στελεχών του Κ. Μητσοτάκη, και ο κάθε καλόπιστος έχει πλέον καταλάβει.

Η ανάγκη για μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην πόλη είναι επιτακτική. Αυτή η σύμπνοια της Ν.Δ., των ολιγαρχών και των φασιστών δεν αξίζει στον Πειραιά.
avgi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ