2019-04-27 09:18:18
Φωτογραφία για Με VAR ο τελικός, στο 50-50 για τον κόσμο...
Στις 11 Μαΐου ολοκληρώνεται και τυπικά η σεζόν στην Ελλάδα, με το τελευταίο μεγάλο ματς, τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι πολυσυζητημένο και μάλλον αναμενόμενο, με δύο σημαντικά ανοιχτά θέματα όσον αφορά στην διεξαγωγή του. 

Λίγες ώρες μετά τους επαναληπτικούς ημιτελικούς και το φιξάρισμα του ζευγαριού των «Δικεφάλων», το SDNA καταγράφει τα δεδομένα που ισχύουν αυτές τις ώρες, για τα δύο αυτά σημαντικά ζητήματα: τη χρήση του VAR και τον κόσμο των δύο ομάδων στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Ξεκινώντας από το πιο απλό εκ των δύο θεμάτων, τη χρήση του VAR, ο κύβος φαίνεται πως έχει ριφθεί οριστικά. Αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμή, αυτή τη στιγμή πρέπει να θεωρείται δεδομένο η χρήση του Video Assistant Referee για πρώτη φορά σε επίσημο ματς στη χώρα μας. Έτσι, το ελληνικό ποδόσφαιρο ουσιαστικά θα μπει στην επόμενη ημέρα του και παράλληλα θα μπει ιδανικός επίλογος σε μια σεζόν, με τη χρήση του σε ένα σπουδαίο ματς ώστε να μην υπάρξει εν τέλει καμία σκιά για τον τροπαιούχο.


Από εκεί και έπειτα, το δεύτερο φλέγον ζήτημα είναι το αν θα υπάρξει κόσμος των δύο ομάδων στις εξέδρας του ΟΑΚΑ. Ένα θέμα που μόνο απλό δεν είναι να ξεκαθαρίσει, ειδικά από τη στιγμή που ουσιαστικά μονάχα πριν λίγες ώρες έγινε τυπικά γνωστό το ζευγάρι του τελικού. Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, μια ημιαργία στη χώρα μας και τελευταία μέρα πριν το κενό του Πάσχα, δεν θα μπορούσε να παρθεί καμιά οριστική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, προς το παρόν το θέμα βρίσκεται στην... μεγάλη ανησυχία που επικρατεί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για το συγκεκριμένο ματς -ειδικά μετά από όσα έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια- και ακριβώς από εκεί προέρχεται η πρόταση να γίνει ο αγώνας χωρίς θεατές, παρά μόνο με προσκεκλημένους, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2016 στον τελικό μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Αν παρθεί τέτοια απόφαση τελικά, αυτή δεν θα υπάρξει πριν τις αρχές της επόμενης πλέον εβδομάδας αφού προς ώρας όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Και την ευθύνη για αυτή φυσικά θα την έχει μόνο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος βέβαια θα πρέπει να την πάρει κόντρα κόντρα στη διάθεση των δύο συλλόγων. 

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και οι ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως μεταξύ τους δεν υπάρχει καμία επαφή για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ξεκαθαρίσει τις τελευταίες μέρες ότι είναι παράλογο να τελειώσει η σεζόν με ένα τέτοιο ματς χωρίς κόσμο. 

Επιπλέον, κάτι άλλο που δεδομένα θα προσμετρηθεί είναι και το ότι υπάρχει η συγκυρία για το συγκεκριμένο παιχνίδι να... προαναγγέλλει «διπλές» εκλογές, κάτι που αναμένεται να παίξει τον ρόλο του είτε υπάρξει κόσμος είτε όχι και ανάλογα το πως εν τέλει θα κυλήσουν τα πράγματα στον τελικό.

Το ένα λοιπόν δεδομένο που θα πρέπει να υπολογιστεί είναι η διάθεση των δύο συλλόγων να βοηθήσουν όσο μπορούν από την πλευρά τους προς την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το δεύτερο και μάλλον σημαντικότερο, είναι το τι τελικά λέει και η ίδια η Αστυνομία. Στις τάξεις της, η διάθεση που επικρατεί είναι αντίστοιχη με αυτή των ομάδων. Να γίνει κανονικά με κόσμο το ματς, αφού σε διαφορετική περίπτωση, καλώς ή κακώς, θα αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα και στο δικό της πρεστίζ να γίνει το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς μπροστά σε κενές εξέδρες. Κάτι που απλά θα σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να αναλάβει και να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη ευθύνη.

Καταλήγοντας, πέρα από το κομμάτι της διάθεσης των δύο συλλόγων και της Αστυνομίας, αλλά και το... bonus των εκλογών που θα παίξουν τον ρόλο τους, υπάρχει πάντα και το κομμάτι της FIFA/UEFA. Κατά την τελευταία Ε.Ε. Ο κ. Χέρμπερτ Χούμπερτ είχε τονίσει ότι θα παραδώσει την τελική του έκθεση μετά τον συγκεκριμένο τελικό. Όσον λοιπόν το «Grexit» δεν έχει φύγει από το τραπέζει και... παραμονεύει στο ενδεχόμενο που υπάρξει το παραμικρό περιστατικό βίας, είναι μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να προσμετρηθεί.

Εν κατακλείδι, η όποια απόφαση παρθεί τελικά από τον Υφυπουργό, θα παρθεί αφού εξεταστούν επαρκώς όλα τα δεδομένα, από εβδομάδα πλέον. Ωστόσο, αν τελικά μπορεί κάποιος να διακινδυνεύσει με ποσοστά το αν το ΟΑΚΑ θα έχει κιτρινόμαυρα και ασπρόμαυρα κασκόλ, αυτό θα έπρεπε να οριστεί σε ένα αυστηρό 50-50 στην παρούσα φάση...
sdna.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνταγματικός...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνταγματικός...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ