2019-05-03 08:45:22
Φωτογραφία για Serial killer στην Κύπρο: Στο μικροσκόπιο όλα τα φάουλ της Αστυνομίας
Στο γραφείο του βοηθού αρχηγού της Κυπριακής Αστυνοµίας, Δηµήτρη Δηµητρίου, έχουν αρχίσει να στοιβάζονται από χθες το πρωί οι φάκελοι µε όλα τα στοιχεία τα οποία είχαν φτάσει

στα χέρια των Αρχών πολύ καιρό πριν να αποκαλυφθεί η φρικιαστική δράση του «Ορέστη». Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους», η σαφής εντολή προς την τριµελή επιτροπή, τα µέλη της οποίας ορίστηκαν από τον αρχηγό της Κυπριακής Αστυνοµίας Ζαχαρία Χρυσοστόµου, είναι η εξής: «Φέρτε άµεσα αποτελέσµατα σε σύντοµο χρονικό διάστηµα. Τις επόµενες µέρες θέλουµε να ξέρουµε ποιος έφταιγε και τι έγινε».

Με βάση τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, η τριµελής επιτροπή θα εξετάσει βήµα προς βήµα τις κινήσεις των αστυνοµικών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις εξαφανισµένων γυναικών, οι οποίες, όπως αποδείχτηκε, έπεσαν θύµατα του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς. Θα ερευνήσει όχι µόνο πότε και πώς έγιναν οι καταγγελίες, ποια ήταν τα βήµατα που ακολουθήθηκαν και πώς λειτούργησαν οι αστυνοµικοί, αλλά και ποιες ήταν οι παραλείψεις εξαιτίας των οποίων δεν εµποδίστηκε η δράση του serial killer
. Η πίεση που δέχεται η επιτροπή είναι αφόρητη και για να επιτύχει άµεσα αποτελέσµατα θα πρέπει να προχωρήσει σε λήψη καταθέσεων από τους αστυνοµικούς και τους συγγενείς των θυµάτων. Τα πρώτα θύµατα του δολοφόνου ήταν η 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και η οκτάχρονη κόρη της, Ελενα Ναταλία.

Τις σκότωσε και τις πέταξε µέσα σε βαλίτσες στην Κόκκινη Λίµνη στο Μιτσερό τον Σεπτέµβριο του 2016. Με βάση καλά πληροφορηµένες πηγές του «Εθνους», οι αστυνοµικοί που χειρίστηκαν τη δήλωση εξαφάνισης δεν έδωσαν τη δέουσα σηµασία για το πού καταγράφηκε το τελευταίο στίγµα του κινητού τηλεφώνου της γυναίκας ούτε εντρύφησαν στις επικοινωνίες που είχε αυτή µέσω Διαδικτύου και στις επαφές της. Αν είχε γίνει αυτό, ίσως και να είχαν καταφέρει να σταµατήσουν τη δράση του serial killer προτού ο αριθµός των γνωστών θυµάτων του φτάσει τα επτά.

https://www.ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ