2019-05-05 13:52:59
Φωτογραφία για Λιμενικό: Ξεκινά αύριο Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για επιλογή 130 Σπουδαστών/τριών (ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΟΔΗΓΙΕΣ)
Ξεκινάει από αύριο Δευτέρα (06/05/2019), έως και 15/05/2019 ημέρα Τετάρτη, η διαδικασία για την πρόσληψη στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ): Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθορίζεται σε τριάντα (30) και σε εκατό (100) αντιστοίχως.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν από τους υποψήφιους/ες μαζί με την Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων είναι τα ακόλουθα:


α. Φωτοαντίγραφο της αίτησης - δήλωσης συμμετοχής στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο το τρέχον έτος ή της βεβαίωσης πρόσβασης/ συμμετοχής σε πανελλαδικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 2017 ή 2018, από την οποία να προκύπτει ο κωδικός υποψηφίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση αδυναμίας του/της υποψήφιου/ας να υποβάλει την ανωτέρω αίτηση – δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτό φωτοαντίγραφο του δελτίου ή της βεβαίωσης εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων.

β. Δύο (2) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας. Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας ο/η υποψήφιος/α υποχρεούται να αναγράψει το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του/της, ευκρινώς.

γ. Φωτοαντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας (ή του δελτίου στρατιωτικής τους ταυτότητας για όσους εκπληρώνουν ως στρατεύσιμοι την στρατιωτική τους υποχρέωση). Σε περίπτωση που στοιχεία αυτού έχουν μεταβληθεί, δηλώνονται σε υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986.

δ. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή Βεβαίωση του Λυκειάρχη ότι ο/η υποψήφιος/α είναι τελειόφοιτος/η μαθητής/τρια Λυκείου.

ε. Οι υπαγόμενοι/ες στις ειδικές και λοιπές ευεργετικές κατηγορίες, εφόσον δήλωσαν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος, υποβάλουν ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ και κατά περίπτωση τα δικαιολογητικά της παρ. 2ε του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Γ' της προκήρυξης.

Οδηγίες ηλεκτρονικής συμπλήρωσης Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής στο διαγωνισμό

1. Οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να εισαχθούν στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, όπως αυτή εμφανίζεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από 06/05/2019 ημέρα Δευτέρα έως και 15/05/2019 ημέρα Τετάρτη.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει:

(α) Μέσω του συνδέσμου https://regusr.hcg.grνα κάνουν εγγραφή ως χρήστες στην Υπηρεσία χρηστών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail) και κωδικό πρόσβασης της επιλογής τους.

(β) Αφού πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εγγραφή, αποστέλλεται από την Υπηρεσία μήνυμα, στο δηλωθέν e-mail, το οποίο θα περιέχει σύνδεση προς συγκεκριμένη διεύθυνση, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός.

(γ) Στη συνέχεια και με τη χρήση του ενεργού πλέον λογαριασμού τους από την πιο πάνω διαδικασία, συνδέονται μέσω της ιστοσελίδας https://sxolesls.hcg.gr, και επιλέγουν «Νέα αίτηση».

(δ) Μετά την εισαγωγή του/της υποψηφίου/ας στη φόρμα της ηλεκτρονικής αίτησης και την συμπλήρωση όλων των στοιχείων αυτής, παρέχονται οι εξής επιλογές:

i. Προσωρινή αποθήκευση, όπου επιτρέπεται ο υποψήφιος να μεταβάλλει/διορθώσει τα δηλωθέντα στην Αίτηση στοιχεία του.

ii. Οριστική Καταχώριση της Αίτησης –Υπεύθυνης Δήλωσης. Μετά την επιλογή της «Οριστικής Καταχώρισης» δεν επιτρέπεται καμία μεταβολή/διόρθωση στοιχείων από τον υποψήφιο.

iii. Εκτύπωση της Αίτησης –Υπεύθυνης Δήλωσης. Η συγκεκριμένη επιλογή γίνεται ενεργή μετά την «Οριστική Καταχώριση» της Αίτησης –Υπεύθυνης Δήλωσης.

Μετά την επιλογή της «Οριστικής Καταχώρισης» δεν επιτρέπεται καμία μεταβολή/διόρθωση στοιχείων από τον/την υποψήφιο/α στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία γίνεται πλέον εκτυπώσιμη.

2. Ακολούθως, προκειμένου να επικυρωθεί η συμμετοχή του/της υποψηφίου/ας στο διαγωνισμό, θα πρέπει η ως άνω Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση:

Α. Να εκτυπωθεί.

Β. Να υπογραφεί [είτε από τον/την ίδιο/α τον/την υποψήφιο/α, είτε από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα – εποπτεία σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου (δηλαδή υποψηφίου/ας που κατά την ημερομηνία υπογραφής δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του/της)] και να θεωρηθεί από αρμόδια Αρχή για το ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.

Γ. Να συλλεχθούν και να επισυναφθούν σε αυτήν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου ΟΛΑ ΜΑΖΙ να ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ, με συστημένη αλληλογραφία, από 06/05/2019 ημέρα Δευτέρα έως και 16/05/2019 ημέρα Πέμπτη, στη διεύθυνση:

Το εμπρόθεσμο της υποβολής διαπιστώνεται από την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού).

Σε περίπτωση που μετά τα ανωτέρω, υποψήφιος/α διαπιστώσει ότι εκ παραδρομής καταχώρισε εσφαλμένα κάποια από τα ζητούμενα στοιχεία στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, θα πρέπει να προβεί άμεσα και εγγράφως σε σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Παραλαβής Δικαιολογητικών & Κατάταξης, με κάθε πρόσφορο τρόπο και το αργότερο έως και 16/05/2019 ημέρα Πέμπτη, προκειμένου να γίνει σχετικός έλεγχος και διόρθωση αυτών από την Επιτροπή.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών & Κατάταξης θα ελέγξει την ακρίβεια, την πληρότητα, την σύνταξη και την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των αιτήσεων και των συνημμένων σε αυτές δικαιολογητικών και μέχρι και την 30/05/2019, ημέρα Πέμπτη, θα εκδώσει ονομαστικό πίνακα, με αλφαβητική σειρά, υποψηφίων με ελλιπή δικαιολογητικά. Στον Πίνακα αυτόν θα αναγράφεται για κάθε υποψήφιο ποιες ακριβώς ελλείψεις/ σφάλματα διαπιστώθηκαν.

Η προθεσμία για υποβολή από υποψηφίους συμπληρωματικών δικαιολογητικών ορίζεται, μέχρι και την 06/06/2019 ημέρα Πέμπτη [ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου (δημόσιου ή ιδιωτικού)].

Μετά την λήψη συμπληρωματικών δικαιολογητικών, η Επιτροπή θα εκδώσει τελικό πίνακα, με αλφαβητική σειρά, δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ