2019-05-23 13:17:38
Φωτογραφία για Windows 10 May 2019 Update: Έρχονται 5 νέα χαρακτηριστικά!
Η Microsoft είναι γνωστό ότι εξυπηρετεί τους χρήστες της με δύο σημαντικές ενημερώσεις των Windows 10 κάθε χρόνο. Η πρώτη σημαντική ενημέρωση, η οποία δοκιμάστηκε με τον κωδικό όνομα «19H1» εδώ και μήνες, έχει ονομαστεί επίσημα ως Windows 10 May 2019 update, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλους προς τα τέλη Μαΐου.

Η ενημερωμένη έκδοση των Windοws 10 Μαΐου 2019 μπορεί να είναι η πρώτη σημαντική ενημέρωση το 2019, αλλά δεν φέρνει τόσο σημαντικές αλλαγές. Η Microsoft έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις και πρόσθεσε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά. Έτσι, αν δεν έχετε «ακολουθήσει» τις τελευταίες εκδόσεις στα Windows 10, υπάρχουν 5 νέες λειτουργίες που θα έρθουν με το Windows 10 May 2019 Update:

5 νέες λειτουργίες στο Windοws 10 May 2019 Update

Σημείωση: Τα screenshot που επισυνάπτονται στη συνέχεια έχουν ληφθεί σε έναν υπολογιστή με Windows 10 Home Insider Preview build number 18875.1000 με όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά της ενημερωμένης έκδοσης.


Light Theme

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που αντιμετωπίζουν οι χρήστες στην ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2019 πρέπει να είναι το νέο θέμα «Light», το οποίο είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οι περισσότεροι χρήστες θέλουν. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει ένας αξιοπρεπής αριθμός light theme χρηστών εκεί έξω, τους οποίους η Microsoft κάνει ευτυχισμένους με ένα καθαρότερο interface.

Ουσιαστικά δεν έχω χρησιμοποιήσει το light theme στο Windοws 10 PC, αλλά κατά τη σύντομη περίοδο που το δοκίμασα, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η Microsoft έχει κάνει μια αρκετά καλή δουλειά. Φαίνεται όμορφο με τα πάντα, από τη γραμμή εργασιών, το start menu, το Action Center, τα Settings και άλλα στοιχεία UI που γίνονται σχεδόν λευκά.

Προτιμώ ακόμα το dark theme, για να είμαι ειλικρινής, ανεξάρτητα από το Windοws 10 UI όλων των εφαρμογών που έχω στο τηλέφωνό μου. Αν έχουν dark theme, τις γυρίζω σε αυτό αμέσως.

Cortana & Search ξεχωριστά

Το Windows 10 May 2019 Update φέρνει την Cortana και το Search με ξεχωριστούς τρόπους, το οποίο μπορεί να είναι λυπηρό για μερικούς. Όταν δεν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία μικρών εικονιδίων, θα δείτε τώρα ότι η γραμμή εργασιών φιλοξενεί χωριστά το search box και το εικονίδιο της Cortana. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε τώρα να πατήσετε απλά το search box και να ασχολείστε με το Windows 10 PC με την φωνητική βοηθό να μην μπερδεύεται στα πόδια σας.

Οι βασικές αναζητήσεις και οι εμπειρίες της Cortana παραμένουν ανέγγιχτες σε αυτήν την ενημέρωση. Πατώντας στη γραμμή αναζήτησης εμφανίζονται τώρα οι κορυφαίες εφαρμογές και οι πρόσφατες σας δραστηριότητες, ενώ το εικονίδιο της Cortana εμφανίζει απλά την φωνητική δυνατότητα. Δεν μπορείτε πλέον να πληκτρολογείτε τα ερωτήματά σας στην Cortana, κάτι που αποτελεί τεράστια απώλεια για τους χρήστες που το προτιμούν.

Η Microsoft δεν έχει αλλάξει πολλά σε αυτό το τμήμα, εκτός από τη διάσπαση των δύο λειτουργιών, αλλά περιμένω να δω σημαντικές αλλαγές εδώ στην επόμενη ενημερωμένη έκδοση.

Το Windοws Update Απλοποιημένο

Αυτό είναι το ένα χαρακτηριστικό που οι χρήστες σίγουρα θα αγαπήσουν σε αυτήν την ενημέρωση. Η Microsoft επιδιορθώνει τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις ενημερώσεις των Windows 10, αναγνωρίζοντας όλες τις καταγγελίες των χρηστών. Δεν θα σας αναγκάζει να κάνετε τις νέες ενημερώσεις την στιγμή που ανοίγετε τον υπολογιστή σας αλλά θα πρέπει να κάνετε  «click on the install button» στα Settings για να ενεργοποιήσετε το update.

Το Windοws 10 PC πρόκειται να σας ενημερώσει όταν θα είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση, αλλά εξαρτάται εντελώς από εσάς το αν και πότε θέλετε να την εγκαταστήσετε.  Ωστόσο, το update θα γίνει αναγκαστικό όταν η υποστήριξη για την έκδοση που τρέχετε τελειώσει σε δεκαοκτώ μήνες. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την απλούστευση των ενημερώσεων των Windοws 10 και της δυνατότητας ελέγχου των χρηστών.

Ρυθμίσεις UI

Εκτός από το light theme, αυτή η σημαντική ενημέρωση των Windows 10 εισάγει επίσης μερικές μικρές αλλαγές στο Settings interface. Η Microsoft έχει απλώς βελτιωθεί και οργανωθεί. Η σελίδα Settings θα ξεκινήσει τώρα να εμφανίζει την κατάσταση του Microsoft Account, OneDrive και ενημερώσεις. Εάν συνδέσετε ένα smartphone με το Windows 10 PC, αυτό το νέο top banner θα εμφανίσει επίσης την κατάσταση » Your Phone «.

Η Microsoft τραβάει σιγά σιγά τις λειτουργίες από τον πίνακα ελέγχου παλαιού τύπου και τις προσθέτει στα Settings Ρυθμίσεις. Περιλαμβάνει τις επιλογές cursor & pointer, τις καταχωρίσεις επιλογών σύνδεσης με καθαρότερο τρόπο και μια σειρά νέων επιλογών ευκολίας πρόσβασης, μαζί με τις Fluent Design βελτιώσεις.

Sandbox

Ενώ οι Home χρήστες δεν θα δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία Sandbox στην ενημερωμένη έκδοση των Windοws 10 Μαΐου 2019, αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες  Pro και Enterprise. Το Sandbox είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για τους χρήστες ενέργειας, καθώς και για τους λάτρεις της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι οποίοι είναι προσεκτικοί στο τι κάνουν λήψη από το Internet.

Το Windows Sandbox σάς επιτρέπει να τρέχετε προγράμματα .exe, τα οποία δεν είστε σίγουροι για το εάν είναι ασφαλή ή όχι, τρέχοντας τα σε ένα εικονικό μηχάνημα – απομονωμένο από το πραγματικό λειτουργικό σας σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δοκιμάσετε προγράμματα και να ελέγξετε την ασφάλειά τους (αποφεύγοντας κακόβουλα προγράμματα ή ransomware) χωρίς να παρεμποδίζετε την αρχική εμπειρία των Windows 10. Εάν αποδειχθούν ασφαλή, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στο πραγματικό λειτουργικό σας σύστημα χωρίς φόβο.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ