2012-06-14 01:13:16
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΑΥΤΗ Η... ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΑΣΕ!
O Νίκος Αλέφαντος αναλύει στην στήλη του στο "katimagiko.gr", τα αίτια που οδήγησαν την Εθνική ομάδα στην οδυνηρή ήττα από την Τσεχία με την οποία μειώθηκαν αισθητά οι πιθανότητες πρόκρισης στη προημιτλεική φάση του Euro.

Αναλυτικά:

Το πρόσωπο της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Τσεχία ήταν τραγικό. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αμυντικά αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα, ενώ ο Χολέμπας αμυντικά από την πλευρά του δεν είχε καμία υποστήριξη. Η εικόνα της ομάδας, όμως ήταν δραματική και στο δημιουργικό τομέα. Δεν υπήρχε κάποιος παίκτης να κουβαλήσει την μπάλα και να νοικοκυρέψει το παιχνίδι.

Είναι η χειρότερη Εθνική που έχουμε δει. Με αναχρονιστικό ποδόσφαιρο, παίκτες «ξεζουμισμένους» και κυρίως χωρίς κανένα αγωνιστικό πλάνο. Κάθισα και παρακολούθησαν την Ιρλανδία απέναντι στην Κροατία. Είχε 11 γομάρια σφυροβόλους που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την Ιρλανδία που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τελικές φάσεις Εuro και Μουντιάλ. Πήγαν πολλά χρόνια πίσω το ποδόσφαιρο.


Γιατί συνδύασα αυτές τις δύο Εθνικές; Πολύ απλά, γιατί αποτελούν με διαφορά τις χειρότερες ομάδες του τουρνουά. Το χειρότερο που διαπίστωσα, όμως είναι ότι δεν υπήρχε καμία καθοδήγηση από τον πάγκο. Ο Σάντος δεν υπήρχε πουθενά... Πού πας ρε Σάντος με τον Σαμαρά σέντερ φορ; Δεν μπορεί να παίξει ο Σαμαράς φορ. Δεν έχει την διεισδυτικότητα που απαιτείται για ένα μοντέρνο επιθετικό, δεν μπορεί να «σπάσει» την μπάλα, είναι τρομερά αργός. Τον είδαμε στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου αναδείχθηκε ο χειρότερος φορ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Τον Φορτούνη τί τον βάζεις αριστερό χαφ; Στην Καιζερσλάουτερν, που αγωνιζόταν εκεί, είχε ρίξει την ομάδα από τον Νοέμβριο. Και ζήτημα είναι να έβαλε ένα ή δύο γκολ. Τον Φωτάκη, τί τον θέλεις τον Φωτάκη στα χαφ; Τραυματίας έπαιζε... Στο Αιγάλεω ήταν ένας μέτριος παίκτης Η ομάδα δεν έχει αγωνιστικό πλάνο. Με ποιόν να δημιουργήσεις όμως; Με τον Καραγκούνη, που δεν έχει πνευμόνια, ή μ τον Κατσουράνη που προσπαθούσε με γιόμες να βρει το κεφάλι του Γκέκα σ' όλο το δεύτερο ημίχρονο; Τον Μήτρογλου τί τον έβαλε στο 71'; Να κάνει τί εκείνη την στιγμή ο Μήτρογλου; Να περιμένει την μπάλα πώς θα του' ρθει από τον ουρανό; Βάλε τον Μήτρογλου ρε Σάντος από το ξεκίνημα, να πάρει πάνω του την ομάδα, να διεμβολίσει, να σπάσει την μπάλα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Αυτή η Εθνική ομάδα σχόλασε! Πάει τελείωσε! Με παίκτες τελειωμένους ποδοσφαρικά όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Χαλκιάς, ο Σαμαράς, ο Γκέκας, δεν μπορείς να πας πουθενά. Τον Λυμπερόπουλο τον κάλεσε τιμής ένεκεν για να κρεμάσει τα παπούτσια του και κάποιοι ήθελαν να μπει αλλαγή για να γυρίσει το παιχνίδι. Είναι ποτέ δυνατόν;

Τον Φετφατζίδη γιατί δεν τον βάζει; Πότε περιμένει να του δώσει λίγο χρόνο συμμετοχής; Στον Ολυμπιακό παίζει. Βάλτον μέσα να γίνει πιο απρόβεπτη η ομάδα και να δημιουργήσει ρήγματα, να τον αισθανθούν και οι αντίπαλοι. Αλλά αντί για τον Φετφατζίδη, βάζει τον Φορτούνη..

Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αναμέτρηση της Πολωνία με την Ρωσία και ευχαριστήθηκα ποδόσφαιρο. Ταχύτητα, ωραίο ποδόσφαιρο, συνδυασμοί, όμορφα γκολ, ποδόσφαιρο να χαίρεται η ψυχή σου! Είναι κρίμα να μην προκριθούν αυτές οι ομάδες και να περάσει η Εθνική μας.

Με την Ρωσία το παιχνίδι θ είναι πολύ δύσκολο. Οι αντίπαλοί μας παίζουν για δύο αποτελέσματα και όπως έχουν δείξει, έχουν πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές ικανούς να κάνουν την ζημιά,. Κοντρολαρισμένη ομάδα, που έχει σύστημα και κυρίως ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει σοτν αγωνιστικό χώρο,. Με βάση την εικόνα που έχουν δείξει οι δύο ομάδες, μόνο με αυτοκτονία μπορεί να αποκλειστεί η Ρωσία.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ