2019-06-19 20:43:47
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Κουρεύονται και τα 30 εκατ. ευρώ για τα διαγνωστικά! Πόσα θα δοθούν τελικά και από που θα κοπούν
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Όχι μόνο δεν ικανοποίησε το βασικό αίτημα των κλινικοεργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων για να διαγραφεί το χαράτσι των 55 εκατ. ευρώ του 2018 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αλλά κουρεύει και τα 30 εκατ. ευρώ που θα έδινε επιπλέον για τις διαγνωστικές εξετάσεις του 2019.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απέστειλε πρόταση στον ΕΟΠΥΥ η οποία θα ψηφιστεί αύριο από το ΔΣ το οποίο συνεδριάζει, βάση της οποίας δεν θα δοθούν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για το 2019 για διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά μόνο τα 26 εκατ. ευρώ.Τα υπόλοιπα 4 εκατ. ευρώ για τα οποία είχε δεσμευτεί, θα δοθούν για τις φυσικοθεραπείες.

Από τις δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες

Και βέβαια τα χρήματα αυτά από που θα κοπούνε; Από τις περιβόητες δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες που θα έδινε ο ΕΟΠΥΥ στα παιδιά και είχε διαφημιστεί δεόντως από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα διαφήμιζε το υπουργείο Υγείας, οι δωρεάν υπηρεσίες θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Ξεκινούν τον επόμενο μήνα οι δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες για παιδιά! Όλες οι πληροφορίες»

Ήδη πάντως όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, κάποια μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥαντιδρούν στην αφαίρεση των κονδυλίων από τα παιδιά.

Όπως λέει στο HealthReport.gr ο Γρηγόρης Λεοντόπουλος μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία : «Ξεδοντιάζουν τα παιδιά για να ενισχύσουν τα διαγνωστικά κέντρα. Η περίφημη οδοντιατρική κάλυψη γίνεται θυσία στα συμφέροντα των διαγνωστικών κέντρων».

Πάντως ο κλάδος των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε πρόσφατα απεργίες, έστω κι αν τις διέκοψε επειδή κρίθηκε ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου δεν μπορούν να επιτευχθούν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Οι υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές προς τον ΕΟΠΥΥ αγγίζουν και το 70% των εισοδημάτων των γιατρών με συνέπεια πολλά εργαστήρια να κινδυνεύουν και με λουκέτο. Αίτημα που αναγνώρισε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ