2019-06-20 14:05:59
Φωτογραφία για Υπόθεση Novartis: Ο Ι. Αγγελής ζητεί ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου
Με μια δεκασέλιδη αναφορά, ο πρώην εποπτεύων της Eισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, ανακαλεί τις μηνύσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τις οποίες ο ίδιος είχε βάλει στο αρχείο, υποστηρίζοντας ότι προέκυψαν νέα στοιχεία που χρήζουν εκ νέου διερεύνηση των μηνύσεων.

Πηγές της Eισαγγελίας κάνουν λόγο για παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας, καθώς επισημαίνουν ότι η αναφορά δεν κατατέθηκε στην Eισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να παραλάβει το αίτημα ανάκλησης και να το χρεώσει σε Eισαγγελικό Λειτουργό.

Σύμφωνα με την αναφορά Αγγελή, οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των Eισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πρέπει να επανεξεταστούν υπό το πρίσμα νέων στοιχείων που έχουν προκύψει. 


Με την αναφορά του ο κ. Αγγελής ζητεί από Eισαγγελέα Eφετών μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί, κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος, για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει, ενώ αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ως μάρτυρας ενώπιον του Αντεισαγγελέα κ. Δασούλα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες του, αλλά και την αναφορά της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ