2019-06-27 23:00:33
Φωτογραφία για WSJ: Οι Έλληνες ψηφοφόροι απομακρύνονται από τον λαϊκισμό
Στην στροφή που γίνεται προς τα παραδοσιακά κόμματα κόντρα στο λαϊκιστικό κύμα που σαρώνει την Ευρώπη αναφέρεται σε εκτενές άρθρο της η Wall Street Journal. 

H αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι στις επερχόμενες εκλογές αναμένεται η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει στο επίκεντρο της ατζέντας του τη μείωση των φόρων και της γραφειοκρατίας.

«Η Ελλάδα αναμένεται να εκλέξει έναν συντηρητικό ηγέτη στις εκλογές του Ιουλίου και να γίνει έτσι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα περάσει από τον λαϊκισμό στη μετριοπάθεια», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο 51 ετών Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της Νέας Δημοκρατίας, που όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θα είναι νικήτρια των εκλογών με τουλάχιστον οκτώ μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί μείωση των φόρων και της γραφειοκρατίας, ώστε να γίνει η Ελλάδα ελκυστική προς τους επενδυτές. Αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και έτσι θα γίνει πιο εύκολη μια επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για την Ελλάδα.


«Θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας και θα γκρεμίσουμε όλα τα εμπόδια που κρατούν αιχμάλωτη την επιχειρηματικότητα», είχε δηλώσει προ ημερών στην Κω ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζει η WSJ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ευνόησε τον ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε την εξουσία το 2015, προσθέτοντας πως μετά την στροφή του ο Αλ. Τσίπρας διατήρησε τη λαϊκιστική ρητορική του εναντίον των «παλιών ελίτ».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ