2019-06-27 23:05:35
Φωτογραφία για STOP στις Ημικρανίες με απλό τρόπο!
STOP στις Ημικρανίες με απλό τρόπο!

Στα πλαίσια του αφιερώματος στο νεύρο ενεργοποίησης της αυτοίασης μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου είχα υποσχεθεί πως θα αναφερόμουν στο άλλο μεγάλο θέμα που ταλαιπωρεί πολλούς: τις ημικρανίες.

Σύμφωνα με τον Στάνλευ Ρόζενμπεργκ και αντίθετα με την κύρια άποψη της συμβατικής ιατρικής πολύ συχνά (αν όχι πάντα) οι ημικρανίες οφείλονται σε λειτουργική βλάβη/μπλοκάρισμα στο ΧΙο νεύρο (N. accessorius), το οποίο όπως είδαμε νευρώνει τις ωμοπλάτες και τους μύες στρέψης της κεφαλής (Sternocleidomasteoideus).

H πράξη έδειξε πως τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των διαφόρων ημικρανιών οφείλονται σε εμπλοκές και "πιασήματα" του νεύρου αυτού. 

Η ημικρανία είναι ένας πονοκέφαλος έντασης και παρουσιάζει 4 μορφές. Κάθε μία από τις μορφές αυτές παρουσιάζει άλλη εικόνα και προκαλείται είτε από θέμα στους μύες στρέψης της κεφαλής, είτε σε πιασήματα στις ωμοπλάτες. 


Εάν υποφέρετε από ημικρανίες, ίσως μπορείτε να δείτε σε ποιό από τα σχήματα των εικόνων εντάσσεται το είδος πόνου που νιώθετε. Έτσι θα βρείτε σε ένα πρώτο βήμα τη μορφή της ημικρανίας που σας αφορά. Παρατηρείστε τα σημεία που εμφανίζονται κόκκινα στις εικόνες.

Καθώς όλα αυτά τα σημεία νευρώνονται από το ΧΙ εγκεφαλικό νεύρο, το πρώτο βήμα κάθε μίας από τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ημικρανίας θα πρέπει να ξεκινά με μια προσπάθεια αποκατάστασης της λειτουργίας του εν λόγω νεύρου,

αρχικά μέσω της βασικής άσκησης, που περιγράψαμε στο 1ο μέρος του αφιερώματος. Μετά μέσω της άσκησης για τις ωμοπλάτες και τον αυχένα  και τέλοςμε μαλάξεις και πιέσεις στα σημεία που υπάρχει εμπλοκή και πυροδοτούν τον πονοκέφαλο ή την ημικρανία.

Τα σημεία που χρειάζονται μασάζ είναι διαφορετικά σε κάθε τύπο ημικρανίας ή πονοκεφάλου και σημειώνονται με μαύρα Χ πάνω στις εικόνες.  *(Μολονότι ακόμη και η άμεση μάλλαξη των σημείων που δείχνουν οι εικόνες βοηθά άμεσα, προτείνω να εφαρμόζεται τακτικά τα βήματα 1 και 2 που αναφέρω με τις άλλες ασκήσεις προκειμένου να διατηρείται σε καλή κατάσταση το πνευμονογαστρικό σας νεύρο, αλλά και το εύρος κίνησης του αυχένα σας, ώστε να μειώσετε σημαντικά τη συχνότητα των πονοκεφάλων.)

Π.χ. αν η ημικρανία σας εμφανίζεται με ιδιαίτερη εστίαση πάνω από τα δύο μάτια στο μέτωπο και με ένταση επίσης μέσα και πίσω από το αυτί, τότε θα σας βοηθήσει να μαλάξετε τα τρία σημεία πάνω στο μυ της στρέψης κεφαλής, όπως δείχνει η εικόνα 2.

Εννοείται πως οι μαλάξεις αυτές βοηθούν πάρα πολύ καλά στα πρώτα στάδια ενεργοποίησης μιας ημικρανίας ή ενός πονοκεφάλου. Κάντε μασάζ στα σημεία αυτά ή πιέστε εναλλάξ μαλακά και εντονότερα στα σημειωμένα σημεία με τα μαύρα Χ αμέσως μόλις νιώσετε πως ξεκινά κάποιος πονοκέφαλος. Μην περιμένετε να προχωρήσει. Θα διαπιστώσετε πως μετά από λίγη ώρα ο πονοκέφαλος ή η κρίση ημικρανίας υποχωρεί και τις περισσότερες φορές εξαφανίζεται, πράγμα που υποστηρίζει και στην πράξη την άποψη του Ρόζενμπεργκ. 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλης αιτίας πονοκέφαλοι, όπως αυτοί μιας αποτοξίνωσης... της έλλειψης νερού στον οργανισμό ή μιας υπερβολικής έκθεσης σε βλαβερές ακτινοβολίες, όπως αυτή των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αυτοκινήτων ή υπολογιστών. Εκεί φυσικά θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε άμεσα από την πηγή ακτινοβολίας και να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο στον οργανισμό σας να αποκαταστήσει τη χαμένη του ισορροπία και να αποβάλλει τη βλαβερή ακτινοβολία που δέχτηκε ανανεώνοντας το πεδίο του. Εδώ βοηθά μια καλή γείωση με περίπατο στη φύση, ειδικά με γυμνά πόσδια, το ντους ή το μπάνιο με άλατα ή στη θάλασσα και το πλύσιμο των ματιών από την έξω γωνία προς τη μύτη.

Ελπίζω να βοηθήσουν οι μέθοδοι αυτές και εσάς όπως βοήθησαν εμένα!

Είναι υπέροχο να γνωρίζει κανείς πως δεν χειάζεται να εξαρτάται από τα παυσίπονα και δεν απειλείται να χάσει ώρες ή μέρες από τη ζωή του εξαιτίας της καθήλωσης που προκαλεί μια δυνατή ημικρανία!

Φροντίστε την Υγεία σας με απλούς τρόπους!

Με αγάπη

Βίκυ Χρυσού

ΥΓ: Τα φάρμακα αποτελούν άλλη μια πηγή τοξίνωσης... και άρα αιτία νέου πονοκεφάλου... 



Ανατρέξτε σε αυτά ΜΟΝΟ όταν δεν γίνεται αλλιώς.

vickytoxotis

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ