2019-07-04 18:00:09
Φωτογραφία για Γαλλικές stealth κορβέτες ναυπηγεί η Ρουμανία
Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως ο όμιλος Naval Group κέρδισε συμβόλαιο ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών Gowind για τη Ρουμανία.

Η συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας η Naval Group αναλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό δύο υφιστάμενων ρουμανικών φρεγατών, προβλέπει την παράδοση των πρώτων πλοίων το 2022.

«Η Ρουμανία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ, που αποκτά αυτού του τύπου τα πολεμικά πλοία», αναφέρει σε δήλωσή του το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

«Η Gowind έχει τις ιδανικές δυνατότητες για να διασφαλίσει την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα», προσθέτει.

Σημειώνεται πως οι κορβέτες είναι εξοπλισμένες με ραντάρ από τον όμιλο Thales και πυραύλους του ευρωπαϊκού ομίλου MBDA, ενώ σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, «η Ρουμανία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα και η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αποκτά αυτού του τύπου τα πλοία, τα οποία εκπέμπουν μειωμένα σήματα σε όλους τους τομείς (υπέρυθρα, ραντάρ, μαγνητικά, ακουστικά) και διαθέτουν πρώτης κατηγορίας δυνατότητες ανθυποβρυχιακής μάχης, αντιαεροπορικής μάχης και μάχης εναντίον στόχων επιφανείας».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ