2019-07-14 09:00:26
Φωτογραφία για Δίωξη στον Λ. Κρέτσο για τα «βοσκοτόπια» του Καλογρίτσα
Δίωξη ασκήθηκε στον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο για την υπόθεση που σχετίζεται με τα βοσκοτόπια του Γιάννη Καλογρίτσα

Δίωξη για τον Λευτέρη Κρέτσο για εύνοια και μη έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων του επιχειρηματία Καλογρίτσα, βάση των οποίων πήρε μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μπαμ» της Κυριακής.

Η εφημερίδα φέρνει στο φως ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα, για τον τρόπο που ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης έκανε τα «στραβά μάτια» για την υπόθεση με τα... βοσκοτόπια.

Διώξεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ασκούνται και σε πέντε μέλη της επιτροπής ελέγχου αδειών.

Παράλληλα, για ηθική αυτουργία κατηγορείται και ο επιχειρηματίας.

Βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης είναι ο Λευτέρης Κρέτσος, στενός συνεργάτης, μέχρι πρότινος, του απελθόντος υπουργού Ψηφιακής Ποιλιτικής, Νίκου Παππά.


Η παραγγελία της δίωξης πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίοιυ 2019 από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου.

Όπως σημειώνει στο πόρισμά του ο εισαγγελικός λειτουργός, ο Λ. Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής έκαναν τα αδύντατα-δυνατά, «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ