2019-07-19 17:42:53
Φωτογραφία για Αμέσως μετά το σεισμό: Χιλιάδες Αθηναίοι στους δρόμους - Έπεσε ο σταυρός της Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι
Φωτογραφίες της Αθήνας μετά το σεισμό και η πρώτη καταγραφή των ζημιών  

             Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας αμέσως μόλις έγινε αισθητός ο μεγάλος σεισμός στην Αττική. Στο κέντρο της Αθήνας επικράτησε πανικός για λίγη ώρα καθώς υπήρξε διακοπή ρεύματος και ήταν αδύνατη η επικοινωνία  ..................         Γρήγορα και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα η κατάσταση ηρέμησε, αλλά πολίτες έσπευσαν μαζικά να απομακρυνθούν από κτίρια και να βγουν σε πιο ανοιχτούς χώρους όπως η πλ. Συντάγματος και άλλες πλατείες. Πολλά κτίρια εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ενώ καταστήματα και γραφεία έκλεισαν.

.........................................................................................

            Στους δρόμους επικράτησε μεγάλο μποτιλιάρισμα, ενώ προβλήματα σημειώνονται μέχρι και αυτή την ώρα σε πολλούς δρόμους. Τεράστιο μποτιλιάρισμα σε δρόμους.........   


              Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για την καταγραφή ζημιών από τη σεισμική δόνηση αλλά και τη λήψη προληπτικών μέτρων. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 76 κλήσεις συνολικά για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων, λόγω του σεισμού.   

        Ειδικότερα, οι 45 κλήσεις αφορούν σε παροχή βοήθειας και οι 31 σε απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ, όταν διακόπηκε το ρεύμα. Σημειώνεται, για ακόμη μια φορά, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός ατόμου στα περιστατικά που έχει επιληφθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.  

           Αυτήν την ώρα συνεδριάζει, υπό την προεδρία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Μπρούλια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Επίσης, ξεκίνησε η σήμανση γύρω από τα 88 εγκαταλελειμμένα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας, αποκλείοντας τη διέλευση πεζών και τη στάθμευση οχημάτων κάτω από αυτά. 

          Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια.

                Την ίδια ώρα, ωστόσο, έχει καταρρεύσει και ο σταυρός που βρίσκεται στον τρούλο της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης στην οδό Αιόλου ενώ αποκολλήθηκε και ο σταυρός στην εκκλησία στο Μοναστηράκι. 

Ο ναός της Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι Ο σταυρός που λύγισε σε ναό στην πλατεία στο Μοναστηράκι 

..............................................

             Την ίδια ώρα κατέρρευσε ο ταινιόδρομος που βρίσκεται στην Πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα. 

           Πρόκειται για ανενεργό ταινιόδρομο, ο οποίος υπέστη ζημιές από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αττική. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ερεύνησε στο σημείο για τυχόν εγκλωβισμένους. Ο ταινιόδρομος έχει μήκος 100 μέτρα και βρίσκεται στη θέση Κράκαρη, στην περιοχή των παλαιών Λιπασμάτων. 

       Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Πηγή: www.lifo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ