2019-08-01 16:55:33
Φωτογραφία για Alfa Romeo Tonale
 Με τα crossover και τα SUV να οργιάζουν εμπορικά αυτή την εποχή, η Tonale είναι ακριβώς

αυτό που η Alfa Romeo πρέπει να θέσει στην αγορά το συντομότερο δυνατόν πλαισιώνοντας τη μεγαλύτερη Stelvio.

Το compact μοντέλο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019, αλλά αν η ιστορία μας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι το μοντέλο παραγωγής σπάνια ταιριάζει με το πρωτότυπο – εκτός κι αν μιλάμε για τη BMW i8. Η Tonale, έπεσε στα χέρια της INDAV Design με μια ελαφρώς ήπια εμφάνιση, με μεγαλύτερους προβολείς που δεν φαίνονται τόσο κομψοί όσο αυτοί που είχε το πρωτότυπο. Η κάτω γρίλια έχει αποκτήσει ένα ζευγάρι από φώτα ομίχλης και μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ελαφρώς αναβαθμισμένο σχέδιο που είναι πιο κατάλληλο για το μοντέλο παραγωγής. Οι κάμερες έχουν αντικατασταθεί από συμβατικούς καθρέφτες, ενώ οι χειρολαβές για τις εμπρός πόρτες τοποθετήθηκαν κανονικά. Οι πίσω πόρτες συνεχίζουν να έχουν τις “κρυμμένες” χειρολαβές, τις οποίες υιοθετούν μερικά μοντέλα της Alfa Romeo εδώ και πολλά χρόνια.


Η νέα εκτέλεση προσφέρει μια διαφορετική σειρά τροχών που αντικαθιστούν τους τροχούς των 21 ιντσών του πρωτότυπου με το οικείο ρετρό σχέδιο να μιμείται τροχό τηλεφώνου. Η διάστασή τους διατηρεί το ίδιο μέγεθος, αν και τα ελαστικά φαίνονται λίγο πιο δυνατά από τα αντίστοιχα του showcar. Τα πίσω φώτα είναι επίσης ελαφρώς μεγαλύτερα από εκείνα που είδαμε στο πρωτότυπο. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτά δεν είναι πλέον διασυνδεδεμένα μέσω μιας φωτεινής ράβδου που συναντά στη μέση της πίσω πόρτας εκεί όπου βρίσκεται το σήμα της Alfa Romeo. Μια κανονική απόληξη εξάτμισης έχει αντικαταστήσει την “φανταστική” του πρωτότυπου και είναι πιο σύμφωνη με την αντίστοιχη εικόνα της Stelvio. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, η FCA θα κυκλοφορήσει την πολυπόθητη Tonale μέσα στο 2020. Η Alfa Romeo ελπίζει πως το νέο μοντέλο θα γίνει το best-seller της μάρκας. Τις τεχνικές προδιαγραφές περιβάλλει μυστήριο προς το παρόν, αλλά γνωρίζουμε πως το compact crossover πρόκειται να προσφέρεται με ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που προέρχεται από τα PHEV Jeep Renegade και Compass.

Σύμφωνα με τα προιοντικά σχέδια της φίρμας μέχρι το τέλος του 2022, υπάρχει επίσης πλάνο και για ένα μεγαλύτερο SUV το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από τη Stelvio, ενώ από την άλλη πλευρά, η γνωστή μας MiTo θα μετατραπεί το επόμενο διάστημα σε crossover. Στο μεταξύ, η Stelvio θα υποστεί μια απαραίτητη ανανέωση, αποκτώντας παράλληλα έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ