2019-08-05 09:45:37
Φωτογραφία για Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές σχεδιάζει για την καθημερινότητα των ασθενών στα νοσοκομεία;
Μαρία Γλένη 

Άμεσα και στοχευμένα μέτρα για την ανακούφιση των ασθενών και τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας τους μέσα στο ΕΣΥ δρομολογεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας.

Εξάλλου το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αφιέρωνε ένα μεγάλο μέρος στα μέτρα που θα ληφθούν για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία. Και για το λόγο αυτό οι περισσότερες νομοθετικές ρυθμίσεις είχαν ετοιμασθεί ήδη από τότε που η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση και αναμένεται σταδιακά να προωθηθούν είτε μεμονωμένες είτε εντασσόμενες σε άλλα νομοσχέδια.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η πολιτική ηγεσία αφού πήρε μια πρώτη γεύση από την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές με διαδικασίες εξπρές για την ανακούφιση των ασθενών στα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε δηλώσει: Παράδοση-παραλαβή στο υπ. Υγείας: Η καθημερινότητα των ασθενών στις προτεραιότητες του Βασίλη Κικίλια


Ενίσχυση των γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων των ασθενών

Ενισχύονται περαιτέρω τα γραφεία υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία ενώ θα παροτρύνονται οι πολίτες να υποβάλλουν και γραπτά τις καταγγελίες καθώς ένα μεγάλο μέρος γίνεται προφορικά

Εξυπηρέτηση εξπρές για τα επείγοντα!

Σε πρώτη φάση στα μεγάλα νοσοκομεία, τουλάχιστον τα μεγάλα, αναμένεται να συσταθούν ειδικές ομάδες οι οποίες θα υποδέχονται τα περιστατικά που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση στα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) τα οποία θα βρίσκονται σε διασύνδεση με το ΕΚΑΒ.

Ακτινοθεραπείες και το απόγευμα

Στις άμεσες προτεραιότητες είναι να ξεκινήσουν και οι διπλές βάρδιες στα ακτινοθεραπευτικά τμήματατων νοσοκομείων. Έτσι μελετάται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν όσα τμήματα διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό και μπορούν να καλύψουν δύο βάρδιες.

Με βάση τον σχεδιασμό, πάντως, η ολοήμερη λειτουργία των τμημάτων ακτινοθεραπείας θα διαρκεί μέχρι τις 20.00 ή 21.00 το βράδυ. Να σημειωθεί ότι, με βάση και τις καταγγελίες των συλλόγων καρκινοπαθών, η αναμονή για ακτινοθεραπείες μπορεί να ξεπερνά και τους 4-5 μήνες, ανάλογα την περίοδο.

Αλλάζει ο τρόπος εφημεριών του ΕΣΥ

Αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για την οριστική απαλλαγή από τα ράντζα και τις άσκοπες και επικίνδυνες για τους ασθενείς περιπλανήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ι αλλαγές θα είναι στοχευμένες και θα αφορούν τον βασικό πυλώνα του συστήματος εφημεριών, δηλαδή τους γιατρούς.

Λίφτινγκ εξοπλισμού

Αρχής γενομένης από το Φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει και η επιχείρηση ανακαίνιση, προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων μέσω συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. και ιδιωτικών δωρεών.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ