2019-08-14 03:13:05
Φωτογραφία για Άγρια νύχτα στην Εύβοια: Σε πύρινο κλοιό τα Ψαχνά και τέσσερα χωριά
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τις δεκάδες εστίες που ξεπηδούν στο τεράστιο μέτωπο - Πλατάνια, Μακρυμάλλη, Σταυρός και Κοντοδεσπότι έχουν εκκενωθεί - Οι προσπάθειες

πυρόσβεσης συνεχίζονται μόνο από το έδαφος, αφού δεν πετούν την νύχτα τα εναέρια μέσα - Πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ, που όμως θα ενισχυθούν - Η αντιπυρική ζώνη έξω από τα Ψαχνά σταμάτησε την πορεία της φωτιάς προς την πόλη

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής το μέτωπο της φωτιάς έφτασε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ τα 11,5 χιλιόμετρα. Οι άνεμοι στην περιοχή έπεσαν το βράδυ, ωστόσο οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς γίνονται πλέον μόνο από το έδαφος επειδή τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω του σκότους. Οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν τις δεκάδες μικροεστίες που ξεπηδούν συνεχώς σε όλο το μήκος του γιγαντιαίου μετώπου, ενώ προσπαθούν δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες να περιορίσουν την καταστροφή.


Να σημειωθεί ότι από τις 17:00 το απόγευμα η Πυροσβεστική έλαβε την απόφαση να σταματήσουν οι πτήσεις των εννέα Canadair (τέσσερα CL-415 και πέντε CL-215) πάνω από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρό και Πλατάνια στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Αιτία, οι πολύ ισχυρές αναταράξεις που προκαλούνταν και καθιστούσαν σχεδόν απαγορευτικές τς πτήσεις πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς για τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Οι άνεμοι κόπασαν όταν έπεσε η νύχτα και δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ, όλο το βράδυ. Το πρωί όμως, περίπου στις 9, αναμένεται να ενισχυθούν εκ νέου σημαντικά και να φτάσουν τα 7-8 μποφόρ, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια ήταν ορατοί ακόμα και από το Ναύπλιο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ