2019-08-14 18:29:41
Φωτογραφία για Μπόρις Τζόνσον: Ο κόσμος θέλει brexit, όχι εκλογές
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης πως ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές που νομίζουν ότι

μπορούν να εμποδίσουν το Brexit εμπλέκονται σε μια «απαίσια» συνεργασία με την ΕΕ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως οι Βρετανοί θέλουν από τους πολιτικούς να συνεχίσουν υλοποιώντας το Brexit και είναι απογοητευμένοι επειδή απέτυχαν να διασφαλίσουν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα προκηρύξει εκλογές μετά τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να εμποδίσει το Brexit εκείνη την ημερομηνία, ο Τζόνσον είπε: «Νομίζω πως ο κόσμος στη Βρετανία είχε πολλές εκλογές και εκλογικά γεγονότα.

»Νομίζω ότι αυτό που θέλει από εμάς να κάνουμε είναι να υλοποιήσουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και δεν κουράζομαι ποτέ να σας λέω ότι είναι αυτό που θα κάνουμε» είπε ο Τζόνσον στο "People's PMQs”, μια συνεδρία ερωταποκρίσεων στο Facebook.


«Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», είπε. «Νομίζω ότι αυτό είναι που ψήφισε ο βρετανικός λαός και αισθάνεται πολύ απογοητευμένος που τρία χρόνια αφού έδωσε αυτή την οδηγία και αφού το βρετανικό Κοινοβούλιο υποσχέθηκε ξανά και ξανά στον λαό ότι θα το κάναμε, αισθάνεται πολύ ενοχλημένος που δεν το έχουμε κάνει -- άρα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης πως ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit εμπλέκονται σε μια «απαίσια» συνεργασία με την ΕΕ.

«Υπάρχει ένα απαίσιο είδος συνεργασίας ανάμεσα σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit στο Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους φίλους μας», είπε ο Τζόνσον.

«Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας... δεν συμβιβάζονται καθόλου», είπε ο Τζόνσον και πρόσθεσε πως, όσο πιο πολύ κρατάει το αδιέξοδο, τόσο πιο πιθανό καθίσταται ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ