2019-09-02 16:58:45
Φωτογραφία για Οι πρώτοι των πρώτων της Δυτικής Ελλάδας στον Νεκτάριο Φαρμάκη
Τον Ιωάννη Τζόλα από την Πάτρα, τον Δημήτριο Πανταζόπουλο από τα Λεχαινά και τον Κωνσταντίνο Κούρογλου από τη Ναύπακτο, δηλαδή τους μαθητές που πέτυχαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις πρόσφατες Πανελλαδικές Εξετάσεις από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλείας, προσκάλεσε και δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, μαζί με τις οικογένειές τους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. . Ο κ. Φαρμάκης υποδέχτηκε θερμά τα παιδιά και τους γονείς τους, τους συνεχάρη όλους για την επιτυχία και την προσπάθεια, επισημαίνοντας τον ρόλο που παίζει η οικογένεια στην επιτυχία των νέων. Επίσης, μιλώντας με τους επιτυχόντες, ζήτησε να συνεχίσουν να θέτουν πολύ υψηλούς στόχους, τονίζοντας πως ο ίδιος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρουν μετά τις σπουδές τους, όλοι οι νέοι να παραμείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν στο εξωτερικό. 

«Μείνετε εδώ… Στο σπίτι σας και στους δικούς σας ανθρώπους. Και παλέψτε για να γίνει καλύτερη η ζωή σας και η ζωή όλων μας. Ξέρω τι πάει να πει μετανάστευση και γι’ αυτό πιστεύω ότι αξίζει να μένει κάποιος εδώ και να αγωνίζεται για να ένα καλύτερο μέλλον. Αν το κάναμε όλοι, αυτό το καλύτερο μέλλον θα ήταν ήδη… παρόν» ανέφερε μεταξύ άλλων. 


Να σημειωθεί πως στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Φαρμάκης επεφύλασσε και μία έκπληξη για τους επιτυχόντες. Πιο συγκεκριμένα, δώρισε με προσωπικά του έξοδα, από έναν φορητό υπολογιστή σε κάθε έναν, μαζί με μία προσωπική επιστολή που ανέφερε τα εξής: 

«Πρώτα – πρώτα θα ήθελα να σου ευχηθώ προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, γιατί όλες οι επιτυχίες στη ζωή μας εξαρτώνται από αυτούς τους δύο κρίσιμους παράγοντες. 

Εξάλλου, είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζεις ήδη καλά, καθώς και η δική σου επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μάλλον στηρίζεται σε πολύ γερά προσωπικά και οικογενειακά θεμέλια. 

Επίσης, θέλω να ξέρεις ότι είμαστε όλοι περήφανοι με την επιτυχία σου και σου εύχομαι να εκπληρώσεις το σύνολο των στόχων και των ονείρων σου. Μάλιστα, σου ζητώ αυτοί οι στόχοι να είναι πολύ υψηλοί και τα όνειρά σου, πολύ μεγάλα. Και να μην διστάσεις να τα διεκδικήσεις όλα, όσο κόπο ή προσπάθεια και να απαιτήσουν. Και ποτέ να μην κάνεις πίσω, ακόμα και όταν κάποια ατυχία βρεθεί στον δρόμο σου. Είσαι νικητής και μείνε πάντα νικητής! 

Άλλωστε, είσαι εκπρόσωπος μίας νέας γενιάς νικητών. Των νέων πολιτών αυτής της χώρας, που μπορούν να την οδηγήσουν πολύ ψηλά και να την κάνουν πολύ όμορφη. 

Και στο πρόσωπό σου, εμείς βλέπουμε το πρόσωπο της ελπίδας, της ακμής, της επιτυχίας. Το πρόσωπο της νέας Δυτικής Ελλάδας που εσύ και τα παιδιά της γενιάς σου, μαζί με όλους εμάς μπορούμε να οικοδομήσουμε, φτάνοντας πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά, όσο θέλουν τα όνειρά μας! 

Θερμά συγχαρητήρια και καλή πρόοδο. 

Φιλικά 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας 

Νεκτάριος Φαρμάκης»
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ