2019-09-25 18:53:04
Φωτογραφία για Διατάραξη και καταστρατήγηση Ιεραρχίας στις ΕΔ-Ανισότητα σε βάρος Αποφοίτων ΑΣΣΥ (ΕΓΓΡΑΦΟ)
ΕΡΩΤΗΣΗ (Αρ. Πρωτ. 908/25-09-19) των Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος-βουλευτή Λάρισας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και Κωνσταντίνου Χήτα, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Διατάραξη και καταστρατήγηση ιεραρχίας στις ΕΔ με τον Ν4609/19»

Κύριε υπουργέ,

Στις 18/4/2019 ψηφίστηκε στη Βουλή ο Ν4609/19, το άρθρο 32 του οποίου, μεταξύ άλλων, εξισώνει τους αξιωματικούς εξ εθελοντών των ΕΔ, με τους αντίστοιχους αξιωματικούς αποφοίτους Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), δημιουργώντας ανισότητα σε βάρος των τελευταίων. Μάλιστα, η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει τότε τις σχετικές διατάξεις.

Σύμφωνα με Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, η ψήφιση και εφαρμογή του επίμαχου νόμου, προκαλεί στρέβλωση στην ιεραρχία του Στρατού, μιας και παρακάμπτονται πλήρως εκείνες οι διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.2439/96 οι οποίες δίνουν πάντα το προβάδισμα στις προαγωγές, αποφοίτων ΑΣΣΥ έναντι των Εθελοντών και Εθελοντριών των ΕΔ. Επιπλέον, ο ίδιος νόμος (Ν4609/19) δημιουργεί και ηθική ανισορροπία όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο προσμετρούνται τα χρόνια υπηρεσίας στην βαθμολογική ανέλιξη των αξιωματικών.


Όλη αυτή η κατάσταση, (που δεν αφορά μια μικρή μερίδα αξιωματικών μιας και αγγίζει περίπου 6.000 στελέχη του ΕΣ, της ΠΑ και ΠΝ), έχει οδηγήσει στο να εξελίσσονται βαθμολογικά αξιωματικοί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ερωτάται ο υπουργός:

Με δεδομένο ότι ως αντιπολίτευση, αντιλαμβανόμενοι την αδικία που συντελείται, καταψηφίσατε τον συγκεκριμένο άρθρο 32, τι προτίθεστε να κάνετε για την αποκατάσταση της ομαλότητας στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όσον αφορά στην βαθμολογική ανέλιξη των αξιωματικών;

Δείτε το σχετικό έγγραφο:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ