2019-10-07 13:24:10
Φωτογραφία για Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα. Βροχές και καταιγίδες

θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας και θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ σε ισχύ είναι και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ.

Πολλή βροχή αναμένεται να πέσει σήμερα και αύριο, Δευτέρα και Τρίτη, 7 και 8 Οκτωβρίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

Σήμερα θα εκδηλωθούν βροχές αρχικά στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς επίσης στο Αιγαίο από τις Σποράδες και νοτιότερα.


Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών!

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται σε Θεσσαλία, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και τοπικά τα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, αποφεύγοντας ενέργειες που εκθέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής: Δείτε ΕΔΩ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ