2019-10-08 06:44:14
Φωτογραφία για Invitation for: GCSP Athens Alumni Hub Inauguration Meeting
Το  Geneva Center for Security Policy,  είναι ένας διεθνής οργανισμός, με παγκόσμιο κύρος και αναγνώριση σε θέματα πολιτικής και ασφάλειας. Παρέχει ειδική εκπαίδευση σε πολτικοστρατιωτικό προσωπικό, (διπλωμάτες, στρατιωτικούς, υψηλόβαθμους αξιωματούχους, experts, κ.λπ.), εκπονεί μελέτες σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, και δύναται να αναλαμβάνει διαμεσολαβητικό και υποβοηθητικό ρόλο σε επίλυση διαφορών - συγκρούσεων.

Παράλληλα προάγει το διεθνή διάλογο με πρωτοβουλίες, σεμινάρια, meetings, events, με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας.

Η απόφασή του οργανισμού, να ιδρύσει παράρτημα στην Αθήνα (σε αναλογία  με τον αριθμό των σπουδαστών που έχουν περατώσει εκπαίδευση στη Γενεύη και οι οποίοι στη συνέχεια χαρακτηρίζονται ως μέλη - allumni), σίγουρα αποτελεί θετική κίνηση και αναβάθμισή για το ρόλο της χώρας μας σε θέματα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Η τελετή έναρξης των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο, με την παρουσία του  Πρέσβη Christian Dussey, Γεν. Δντή του  GCSP Γενεύης, του Πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα, υψηλόβαθμων αξιωματούχων από το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ, καθώς φυσικά και των Ελλήνων αποφοίτων alumni  GCSP .

H αρχική συμπροεδρία ανατέθηκε στον Αντπτχο (ε.α.) Ιωάννη Αναστασάκη και στον Δρ. Κων/νο Λαμπρόπουλο, ενώ συνολικά η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του   GCSP Γενεύης, και της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ