2019-10-15 12:26:47
Φωτογραφία για Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered
Οι Γάλλοι επιβεβαιώνουν την παραγωγή της κορυφαίας έκδοσης του 508, το οποίο θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία και ισχύ που θα φτάνει τους 400 ίππους.

To λανσάρισμα του κορυφαίου 508 θα γίνει προς τα τέλη του 2020 και το μοντέλο παραγωγής θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Sport Engineered που παρουσίασε η Peugeot στην έκθεση της Γενεύης. Θυμίζουμε πως το εν λόγω concept είναι φυσικά μια δημιουργία της Peugeot Sport και βασίζεται στο 508 Hybrid έχοντας βέβαια δεχθεί την κατάλληλη φροντίδα σε ότι αφορά την απόδοση, την αεροδυναμική και τις επιδόσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γάλλων, το 508 Peugeot Sport Engineered χρησιμοποιεί τον κινητήρα PureTech 200 σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων που στέλνει ισχύ στους εμπρός τροχούς. Την ίδια στιγμή ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας 200 ίππων τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς κάνοντας έτσι το 508 Sport Engineered τετρακίνητο. Σύμφωνα με την Peugeot το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 4,3’’ ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Επιπλέον η μπαταρία 11.8 kWh που διαθέτει του χαρίζει μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χιλιομέτρων.


Η σημαντική αύξηση της ισχύς συνοδεύεται και από αντίστοιχη αναβάθμιση της ανάρτησης η οποία έχει χαμηλότερο ύψος από το κανονικό καθώς και φαρδύτερα μετατρόχια κατά 24 και 12 χιλιοστά εμπρός/πίσω αντίστοιχα ενώ κατάλληλες αλλαγές έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης. Με βάση τα παραπάνω αναμένουμε παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά και στο μοντέλο παραγωγής με τις φήμες να αναφέρουν πως η συνολική ισχύς του αυτοκινήτου μπορεί να προσεγγίσει τα 400 άλογα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ