2019-10-17 21:07:26
Φωτογραφία για Παναγιωτόπουλος για Νυχτερινή Απασχόληση: Απαιτείται έκδοση σχετικής ΚΥΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Σχετική ερώτηση ΕΔΩ.

Η απάντηση του ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Μη καταβολή Αποζημίωσης Νυχτερινής Απασχόλησης Στρατιωτικών» σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών (Υ.Ο.), το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Αναφορικά με την μη καταβολή του επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας Μονάδων στα στελέχη των ΕΔ επισημαίνεται, ότι, σύμφωνα με το αρ. 127 ν.4472/2017(ΦΕΚ Α' 74), διάταξη με την οποία θεσπίστηκε και για τους στρατιωτικούς ειδική αποζημίωση ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, αλλά και την αρ.πρ.οικ.52259/ΔΕΠ/19-7-2017/ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ/Υ.Ο.(ΑΔΑ:ΨΜΦ2Η-Β2Φ), μέχρι την έκδοση των προβλεπόμενων ΚΥΑ, για τον καθορισμό των προϋποθέσεων χορήγησης της αποζημίωσης, εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων της υποπερίπτωσης β' της παραγράφου Α8 του άρθρου 51 του ν.3205/2003(Α΄297), αποκλειστικά στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.


Συνεπώς, όσον αφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη χορήγηση της εν λόγω ειδικής αποζημίωσης, απαιτείται η έκδοση σχετικής ΚΥΑ και ήδη βούληση της παρούσας πολιτικής ηγεσίας, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, είναι η άμεση προώθηση νέου σχεδίου, προκειμένου να ρυθμιστεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ως στόχο τη ρεαλιστική και δίκαιη επίλυση των αιτημάτων των στρατιωτικών. Προς τούτο συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Οικονομικών, εξαντλώντας στη βάση της εκάστοτε υπάρχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας όλα τα περιθώρια που υπάρχουν.

Το σχετικό έγγραφο:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ