2019-11-05 14:41:20
Φωτογραφία για Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στον «αέρα» η πρώτη e-εκπομπή στο YouTube
Στο κανάλι της στο YouTube, το ESAmeAGr, προβάλλεται η πρώτη διαδικτυακή εκπομπή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με τον τίτλο «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.». Πρόκειται για 20λεπτη εκπομπή που, με διερμηνεία και στη Νοηματική, θα προβάλλεται δύο φορές τον μήνα, θα παρουσιάζει τα θέματα με τα οποία ασχολείται η Ε.Σ.Α.μεΑ., οι εθνικές οργανώσεις της και οι περιφερειακές της ομοσπονδίες.

Στο πλαίσιο της προσβασιμότητας, η εκπομπή προσφέρεται και με ελληνικούς υπότιτλους. Θα παρουσιάζεται και στα κοινωνικά δίκτυα της Ε.Σ.Α.μεΑ. και θα προωθείται και σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην επικράτεια.

Ο σχεδιασμός είναι να φτάσουν τα μηνύματα του αναπηρικού κινήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και να αναδειχθούν ζητήματα και προβληματισμοί από όλη τη χώρα, μέσω διαδικτυακών τηλεοπτικών συνδέσεων.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, αυτή η νέα προσπάθειά της εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αποδεδειγμένα ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια ως οργάνωση, καθώς και στην προσπάθεια να φτάσει κοντά σε κάθε άτομο με αναπηρία και χρόνια πάθηση, στις οικογένειές τους, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να μάθει για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.


Στην πρώτη εκπομπή, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., Ιωάννης Βαρδακαστάνης, κάνει μια αποτίμηση του νέου πολιτικού σκηνικού, ο ταμίας της Ε.Σ.Α.μεΑ., Κώστας Γαργάλης, μιλά για το πρόγραμμα της διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα, ενώ παρουσιάζονται οι δράσεις που έχει αναπτύξει η Ε.Σ.Α.μεΑ. το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε δήλωσή του ο κ. Βαρδακαστάνης σημειώνει: «Η προσβασιμότητα στις τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, για την ομαλή, ισότιμη και πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην επαγγελματική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. Ταυτόχρονα, το αναπηρικό κίνημα έχει το μόνιμο καθήκον να αναδεικνύει διαρκώς και ουσιαστικά τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Βασική και θεμελιώδης Αρχή του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το "Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς" και σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η νέα προσπάθεια της Ε.Σ.Α.μεΑ., η νέα της δεκαπενθήμερη διαδικτυακή εκπομπή».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ