2019-11-08 21:59:06
Φωτογραφία για Ιράν: Κατέρριψαν drone ξένης χώρας πάνω από το λιμάνι Μαχσάχρ
Ιρανικές δυνάμεις κατέρριψαν σήμερα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που ανήκε σε ξένη χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο Ιρανό αξιωματούχο.

«Το καταρριφθέν μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανήκε αναμφίβολα σε μια ξένη χώρα. Τα συντρίμμια του έχουν ανακτηθεί και ερευνώνται», δήλωσε ο κυβερνήτης της νότιας ιρανικής επαρχίας Χουζιστάν, ο Γολαμρεζά Σαριατί, σύμφωνα με το IRNA.

Ιρανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως ο στρατός κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την πόλη-λιμάνι Μαχσάχρ στον Κόλπο, στην επαρχία Χουζιστάν, χωρίς να δίνουν άλλες λεπτομέρειες.

Ο αξιωματούχος και ιρανικά ΜΜΕ δεν διευκρίνισαν αν επρόκειτο για πολιτικό ή στρατιωτικό drone, ούτε από ποια χώρα προήλθε.

Προσώρας δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε από το Ισραήλ.

«Καταρρίφθηκε στον ιρανικό εναέριο χώρο με τον ιρανικής κατασκευής πύραυλο εδάφους-αέρος Μερσάντ του στρατού», ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.


Το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν al-Alam μετέδωσε: «Οι κάτοικοι της πόλης- λιμάνι Ιμάμ Χομεϊνί άκουσαν τον ήχο ενός πυραύλου που εκτοξεύθηκε το πρωί της Παρασκευής» (σήμερα).

Τον Ιούνιο, το Ιράν κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης των ΗΠΑ, το οποίο σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης πετούσε πάνω από το νότιο Ιράν. Η Ουάσινγκτον δήλωσε πως το αμερικανικό drone καταρρίφθηκε από το Ιράν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Στενό του Χορμούζ στον Κόλπο.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιδεινωθεί από πέρυσι, όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε από την πυρηνική συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις διεθνείς δυνάμεις και επανέφερε τις κυρώσεις σε βάρος της χώρας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παρασκεύαζαν ποτά «μπόμπες»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παρασκεύαζαν ποτά «μπόμπες»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ