2019-11-08 21:52:24
Φωτογραφία για Παρασκεύαζαν ποτά «μπόμπες»
Κατασχέθηκαν 13 δεξαμενές με 13 τόνους αιθυλικής αλκοόλης, 60 φιάλες των 700 ml με αλκοολούχα ποτά, 6.553 πλαστές ετικέτες διαφόρων εταιρειών

Μετά τις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης που εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών, εντοπίστηκε και από την Ασφάλεια Λάρισας επιχείρηση που παρασκεύαζε αλκοολούχα ποτά «μπόμπες» χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες λαθραίου οινοπνεύματος και τα διακινούσε σε περιοχές της Λάρισας και της Μαγνησίας.

Ο 60χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη μαζί με δύο 22χρονους αλλοδαπούς εργάτες που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Έλληνα. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, πλαστογραφία και για απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης που εκτελέστηκε από την Ασφάλεια στους αποθηκευτικούς χώρους της επιχείρησης, σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ στη Λάρισα και του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία κατασχέθηκαν 13 δεξαμενές που περιείχαν 13 τόνους αιθυλικής αλκοόλης, 60 φιάλες των 700 ml με αλκοολούχα ποτά, 6.553 πλαστές ετικέτες διαφόρων εταιρειών, 1.052 λίτρα αλκοολούχου υγρού, τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αιθυλική αλκοόλη, τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αλκοολούχο υγρό και δύο πλαστικά δοχεία του 1,5 λίτρου με νέφτι που χρησιμοποιούνταν ως διαλύτης.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ
. φορτηγά, μία ρυμουλκούμενη κλειστή καρότσα και ένα παλετοφόρο. Οι αστυνομικοί, που έκαναν τις έρευνες μαζί με υπαλλήλους της Χημικής Υπηρεσίας και της Δίωξης του Τελωνείου Λάρισας, δέσμευσαν 13.784,5 λίτρα χύμα και εμφιαλωμένου κρασιού και πήραν δείγματα από αυτό και τα υπόλοιπα αλκοολούχα υγρά για χημική ανάλυση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Opel Corsa-e
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Opel Corsa-e
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ