2019-11-14 10:09:24
Φωτογραφία για π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Είμαστε στα έσχατα, ο Κύριος εγγύς
(3:25) «Αυτή η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας είναι το πιο φοβερό και το πιο διαβολικό πράμα. Πρέπει να σας το πω αυτό το πράμα, ότι είναι διαβολικό η εκκοσμίκευση των χριστιανών».

(4:21) Η Πίστης μας πρέπει αγαπητοί μου να ξαναβρεί την εσχατολογική της διάσταση, την εσχατολογική της διάσταση , ο Κύριος έρχεται , ο Κύριος εγγύς. Ίσως, ίσως, νομίζω ότι είναι ένα αφετηριακό σημείο αναζωπύρωσης της Εκκλησίας μας και του εκκλησιαστικού μας φρονήματος.

Λέμε, λέμε ότι πρέπει να ανανεωθεί κάτι μέσα στην Εκκλησία μας, να ανανεωθεί ο κλήρος και ο λαός μας, να ανανεωθεί. Από πού θα πιάσωμε; Από πού θα ξεκινήσουμε; Ποιο είναι το αφετηριακό σημείο που θα ξεκινήσουμε; Είναι αυτό, να αρχίσει ο λαός μας να ξαναποκτά μες στην Πίστη του αυτήν την εσχατολογική διάσταση, ότι η ιστορία τελειώνει, είμεθα στα έσχατα, ο Χριστός έρχεται, ο Χριστός έρχεται. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες
. Πρέπει να σας πω με πολύ θλίψη ότι και η ορθοδοξία μας στον ελλαδικό μας χώρο περνάει δεινή δοκιμασία Περνάει καταστάσεις δυσάρεστες διότι κλήρος και λαός έχουμε εκκοσμικευτεί. Κοιτάζουμε όχι εκείνα που θα ήθελε ο Θεός αλλά μια θρησκευτικότητα, μια πνευματικότητα χουζουρλίδικη, όλοι μας, όπως την θέλωμε, όπως μας αρέσει. Θέλουμε να έχουμε μία πνευματικότητα στο minimum, στο ελάχιστον, κι αυτή να είναι ανακατεμένη με κοσμικό φρόνημα, κατά το «ο σκύλος χορτάτος, η πίτα γερή» (6:35) 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ (1927- 2006).
Πηγή
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ