2019-11-15 06:00:36
Φωτογραφία για Γ.Πλακιωτάκης: «Το Λιμενικό πρέπει να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό»
Την ανάγκη ενίσχυσης του λιμενικού σώματος με μόνιμο προσωπικό, ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, επεσήμανε οΓιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το εθνικής στρατηγικής σημασία σύστημα της ολοκληρωμένης θαλάσσιας επιτήρησης για την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών αλλά και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ετών αλλά και η πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων του λιμενικού χρήζουν αύξηση της οργανικής του σύνθεσης. Πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχει μια φάση προκήρυξης αξιολόγησης αιτήσεων 250 αξιωματικών και λιμενοφυλάκων αλλά η πραγματικότητα όπως τόνισε είναι ότι το λιμενικό χρειάζεται και άλλο κόσμο.

Δήλωσε ότι το συγκεκριμένο σώμα έχει πολυεπίπεδο έργο αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας με παρουσία στα 180 λιμεναρχεία της χώρας, τον τουρισμό την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την πάταξη των εγκληματικών ενεργειών.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ